Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

ΕΛΜΕ Αργολίδας: Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | | |
ΕΛΜΕ Αργολίδας: Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
 Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους λειτουργούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οι οποίοι με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, απέναντι στον κορωνοϊό. 

Είναι οι ίδιοι που κατά καιρούς έχουν ανερυθρίαστα στοχοποιηθεί και λοιδωρηθεί από τους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού… Είναι οι ίδιοι που όχι μόνο στη συγκεκριμένη συγκυρία , αλλά χρόνια τώρα, στην Ελλάδα των μνημονίων και την μεταμνημονιακής «κανονικότητας», προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κόντρα στην υποστελέχωση, τα εξαντλητικά ωράρια, τις ελλείψεις…

Ταυτόχρονα με το παρόν ψήφισμα το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει και την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή του στους συναδέλφους του Δημόσιου Τομέα που κρατούν ζωντανό το Δημόσιο σε όλες του τις λειτουργίες και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν τις στοιχειώδεις οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

• συντάσσεται και ενώνει τη φωνή του με τις ενώσεις και τα σωματεία των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζόμενων στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας, που ζητούν την ύστατη αυτή ώρα τα αυτονόητα: άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε κλίνες ΜΕΘ και εξασφάλιση του αναγκαίου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

• απαιτεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζόμενων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και να λειτουργούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με το εντελώς απαραίτητο προσωπικό.

• συστοιχίζεται σε ένα ενιαίο μέτωπο με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που το επόμενο διάστημα θα δουν το εισόδημά τους και πολύ πιθανόν και τα εργασιακά τους δικαιώματα να περιστέλλονται. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει ενωτικά και οργανωμένα να αντισταθεί σε μια τέτοια προοπτική

Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας.ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ