ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Να ενισχυθούν αμέσως οι Μ.Ε.Θ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 μ.μ. | | |
Είναι γνωστό ότι στην κρίσιμη φάση της πανδημίας που περνάμε, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι κλίνες που διατίθενται για τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Γνωρίζουμε όλοι, ότι οι υπάρχουσες στα νοσοκομεία της περιφέρειας (20 κρεβάτια), δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες στην περίπτωση που αυξηθούν οι βαριά νοσούντες.

Έτσι επιβάλλεται να δημιουργηθούν, συνολικά, 60 κλίνες ΜΕΘ, τουλάχιστον, στα νοσοκομεία της περιφέρειας, ει δυνατόν ένα τμήμα ΜΕΘ ανά νομό.

Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει στις επόμενες μέρες να γίνουν τα εξής:

1. Να ολοκληρωθεί αμέσως η διαδικασία προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (μόνιμου και με τριετείς συμβάσεις)

2. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος υγειονομικός εξοπλισμός για τα τμήματα των ΜΕΘ και να καταγραφούν, στο πλαίσιο αυτό, όσοι αναπνευστήρες υπάρχουν στις κλινικές των νοσοκομείων των νομών.

3. Να καταγραφεί το προσωπικό ιατρικό – νοσηλευτικό που έχει σχετική εκπαίδευση στην εντατική νοσηλεία.

4. Να εκπαιδευτεί στην εντατική νοσηλεία το προσωπικό των συναφών κλινικών που θα κληθεί για να τις στελεχώσει.

5. Να εξασφαλιστούν μέσα και υλικά για την ατομική προστασία των εργαζομένων στις μονάδες των ΜΕΘ και στις υπόλοιπες δομές που συνεπικουρούν αυτές.

Επειδή η μάχη κατά της πανδημίας κρίνεται και στα κρεβάτια των ΜΕΘ, έχει μεγάλη σημασία για την περιφέρεια και τον νομό μας, να αξιοποιηθούν τόσο ο εξοπλισμός όσο και το ανθρώπινο δυναμικό με σωστό και γρήγορο σχεδιασμό. Η αναβάθμιση των ΜΕΘ είναι κρίσιμο και κομβικό στοιχείο για την ανάπτυξη και γρήγορη αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Αρωγοί και χρηματοδότες στην προσπάθεια αυτή, επιβάλλεται να γίνουν το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και οι μεγάλοι δήμοι της περιφέρειας.

Δεν περισσεύει άλλος χρόνος. Τα μέτρα για την αναβάθμιση και την αύξηση των κλινών ΜΕΘ θα έπρεπε, ήδη, να έχουν ληφθεί.

Τέλος, επιβάλλεται η λειτουργία, χωρίς χρονοτριβή, του αξονικού τομογράφου της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, επειδή είναι ασφαλές διαγνωστικό μέσο για τυχόν κρούσμα κορονοϊού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για τη λειτουργία του αφού οι οικονομικές εκκρεμότητες έχουν τακτοποιηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση.





ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ