ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Άυλη συνταγογράφηση: Το καλό που έφερε ο κορωνοϊός (με ποιους τρόπους γίνεται)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:14:00 μ.μ. | |
 Άυλη συνταγογράφηση: Το καλό που έφερε ο κορωνοϊός (με ποιους τρόπους γίνεται)
Είναι ένα σχέδιο το οποίο επρόκειτο να υλοποιηθεί το καλοκαίρι, αλλά επειδή έχουμε "πόλεμο" και στον πόλεμο κάποια πράγματα γίνονται πιο γρήγορα, ήταν κάτι καλό που έφερε αυτός ο "πόλεμος".

Η δυνατότητα δηλαδή ένας γιατρός (σ.σ. όλοι οι γιατροί και οι ιδιώτες) να συνταγογραφήσει χωρίς την παρουσία του ασθενούς και χωρίς να χρειάζεται να εκδώσει χαρτί το οποίο θα σφραγίσει και θα υπογράψει...

Είμαστε σε μια έκτακτη περίπτωση και θα πρέπει τα χρόνια νοσήματα να εξυπηρετηθούν με τον ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο... 

Το υπουργείο Υγείας έβγαλε άμεσα και προχώρησε τόσο γρήγορα αυτή την οδηγία γιατί έβλεπε τον κίνδυνο ασθενείς με χρόνια νοσήματα να μείνουν χωρίς τα φάρμακά τους, που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ακριβά και πολύ δύσκολο να τα αγοράσει κανείς χωρίς συνταγογράφηση.

Υπάρχουν δύο τρόποι άυλης συνταγογράφησης:

-Ο ασθενής, εφόσον έχει κάνει εγγραφή στο φάκελο υγείας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπου δηλώνει τα στοιχεία του κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, επικοινωνεί με το γιατρό του, ο οποίος συνταγογραφεί ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια ο φαρμακοποιός μόνο με το ΑΜΚΑ μπορεί ν' αναζητήσει τις συνταγές και να τις εκτελέσει, αφού εισάγει στο σύστημα ένα μήνυμα, ένα pin που θα έχει σταλεί στο κινητό του ασθενούς.

-Ο ασθενής επικοινωνεί με το γιατρό του, που του δίνει με μήνυμα ή με κάποιο τρόπο, τον αριθμό της συνταγής του, που βρίσκεται κάτω από το barcode. Αυτόν ο φαρμακοποιός τον εισάγει στο σύστημα για να προχωρήσει στην εκτέλεση της συνταγής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ