ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Λιμενάρχης Ναυπλίου: Έκτακτα μέτρα προφύλαξης και προστασίας του κοινού και του προσωπικού στα Λιμεναρχεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:39:00 μ.μ. |
Λιμενάρχης Ναυπλίου: Έκτακτα μέτρα προφύλαξης και προστασίας του κοινού και του προσωπικού στα Λιμεναρχεία
Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη έχει συσταθεί και λειτουργεί Ομάδα Εργασίας, η οποία εξετάζει και εισηγείται εξειδικευμένες ενέργειες και στοχευμένες πολιτικές για τους κλάδους ευθύνης του Υπουργείου, με σκοπό την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με το ιό, COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένη την ήδη αυξημένη ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα προφύλαξης και προστασίας τόσο του κοινού που συναλλάσσεται με το Υπουργείο και τα Λιμεναρχεία όσο και του πολιτικού και ένστολου προσωπικού, ως εξής :

Α. 1.- Από την Δευτέρα 16-03-2020 αναστέλλονται όλες οι συναλλαγές του κοινού με το Υπουργείο και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.

Εξαιρούνται, μόνο οι σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες θα εξετάζονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με τις κατά περίπτωση υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, αναστέλλεται, εκτός της περίπτωσης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης:

Η παραλαβή δικαιολογητικών από το προσωπικό των Λιμεναρχείων για την διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών αρμοδιότητας ΔΛΑ, όπως χορήγηση βεβαιώσεων συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων δραστηριοποίησης Ρ/Κ λιμένα, δυτών, μαθητευόμενων δυτών, καταδυτικών συνεργείων, θαλάσσιων ταξί, λαντζών, παροχέα καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, εκμίσθωσης μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών, πράξεις εγγραφής μικρών σκαφών σε ΒΕΜΣ και λοιπές πράξεις σχετικές με μικρά σκάφη που διέπονται από διατάξεις του ισχύοντος Γενικού Κανονισμού Λιμένων περί Μικρών Σκαφών, έκδοση αδειών χειριστή ταχύπλοου σκάφους, αδειών εκμισθωτή Θ.Μ.Α., ναυαγοσώστη κλπ.

●Σε περίπτωση βεβαιώσεων συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων άσκησης επαγγελμάτων για τις οποίες απαιτείται μέχρι 30-04-2020 η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης ότι δεν έχει εκλείψει καμία προϋπόθεση από τις προβλεπόμενες για την έγκριση άσκησης των επαγγελμάτων αυτών καθώς και τυχόν ανανεώσεων αδειών άσκησης επαγγελμάτων που απαιτείται να διεκπεραιωθούν μέχρι την ως άνω ημερομηνία παρατείνεται η διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών μέχρι 01-06-2020.

2.- Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις δυτών, εξετάσεις χειριστών ταχυπλόων σκαφώ, εκπαιδευτικών χειριστών ταχυπλόων και ναυαγοσωστών καθώς και η λειτουργία των σχολών χειριστών ταχυπλόων και των σχολών εκπαίδευσης ναυαγοσωστών.

3.- Αναστέλλεται η ανανέωση όλων των ατομικών επαγγελματικών αδειών αλιείας έως και 30-04-2020, ενώ για τις άδειες που λήγουν εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος καθώς και άδειες με ημερομηνία λήξεως έως και 31-05-2020 παραμένουν σε ισχύ και θα ανανεώνονται από 01-05-2020 έως και 31-07-2020.

4.- Αναστέλλεται η απαίτηση θεώρησης ημερολογίων αλιευτικών σκαφών και καταχώρησης ειδικών εργαλείων αλίευσης.

5.- Αναστέλλεται η περαιτέρω διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών για την πρόσληψη λιμενοφυλάκων.

Β.- Με νομοθετική πρωτοβουλία που προωθείται άμεσα, λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται κυρίως στην ακτοπλοΐα, με σκοπό να διατηρηθεί η αναγκαία σύνδεση των νησιών με την ενδοχώρα και την εν γένει ομαλή δραστηριοποίηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία.

◊ Στον επίσημο ιστότοπο του Υ.ΝΑ.Ν.Π. (www.ynanp.gr) υπάρχει ειδική ενότητα για τον ιό COVID-19, η οποία ενημερώνεται καθημερινά για την εξέλιξη του φαινομένου, σε σχέση πάντα με τη ναυτιλία, τα λιμάνια και τις θαλάσσιες μεταφορές.

◊ Οποιαδήποτε αλλαγή – τροποποίηση των ως άνω οριζομένων θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

◊ Παρακαλούμε τους συναλλασσόμενους πολίτες να συμμορφωθούν με τα ανωτέρω.

Ο Λιμενάρχης
Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΟΝΤΟΣ Χ. Παναγιώτης


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ