ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας: Το μεγάλο στοίχημα, είναι η αγροτοδιατροφική κρίση

 Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας: Το μεγάλο στοίχημα, είναι η αγροτοδιατροφική κρίση
Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό και την κρίση του συστήματος υγείας,αλλά και την οικονομική κρίση που προκύπτει από τον κορωνοϊό. 

Νομίζω ότι πρώτη προτεραιότητα, θα έπρεπε να ήταν, η δημιουργία και στελέχωση πολλών ΜΕΘ (περισσότερες από 5000, νούμερο πιθανός μικρό). 

Αν δεν υπάρχουν ΜΕΘ να στηρίξουν την επιδημική κρίση, θα βρεθούμε στην εφαρμογή της "Ιατρικής πολέμου" και το επίδομα των 800 €, δεν θα βοηθήσει την απώλεια ζωής. Πρέπει να μην κατάρρευση το σύστημα υγείας. 

Η οικονομική κρίση, έχει βλάψει σοβαρά τον τουρισμό, που μάλλον θα αργήσει να ανάκαμψη και τα μειωμένα έσοδα από αυτόν τον τομέα, θα έχουν σοβαρή επίδραση στην οικονομία της χώρας. Το μεγάλο στοίχημα, είναι η αγροτοδιατροφική κρίση. 

Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχτεί άμεσα με σοβαρά μέτρα, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια τροφίμων, ασφάλεια τροφίμων και εργαζομένων στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα. Να στηριχθεί το εισόδημα των παραγωγών, προκειμένου να μην έχουμε εγκατάλειψη της παραγωγής σε αγροτικά προϊόντα. 

Σήμερα με το κλείσιμο των ξενοδοχείων, εστιατορίων, ανθοπωλείων και τον περιορισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών, έχουμε ανθοκομικά είδη που καταστρέφονται, φυλλώδη λαχανικά χωρίς απορρόφηση, μειωμένη κατανάλωση φρούτων και μείωση της κατανάλωσης σε ψάρια, λόγω της μείωσης των εξαγωγών. 

Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων, που σχετίζονται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα, για να μπορέσει γρήγορα και αποτελεσματικά, να ανακάμψει ο τομέας της γεωργίας στην χώρα μας. 

Καλούμε όλους μας (ΓΕΩΤΕΕ, ΠΟΣΕΓ, ΠΟΣΓ, ΕΣΥΦ, Ομοσπονδίες του κλάδου, Συνεταιρισμοί), να συντάξουμε εμπεριστατωμένες απόψεις για την έξοδο από την κρίση του πρωτογενή τομέα. 

Μετά την πανδημία από τον κορονοϊό, δεν θα πρέπει να έχουμε αγροτοδιατροφική κρίση. Προσέχουμε να μην δια δώσουμε τον κορονοϊό στην ύπαιθρο, στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή, στηρίζουμε το εισόδημα των Αγροτών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ