ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ημέρα εορτής, αλλά και ημέρα λύπης - Τίποτα δεν θυμίζει την πανήγυρη της Ευαγγελίστριας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:24:00 μ.μ. | |
Ημέρα εορτής, αλλά και ημέρα λύπης  - Τίποτα δεν θυμίζει την πανήγυρη της Ευαγγελίστρια (βίντεο)
Του π. Ελευθέριου Μίχου

Ημέρα διπλής εορτής σήμερα.Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας εορτή. Ημέρα χαρμολύπης. Συναίσθημα κατά το οποίο η λύπη συνυπάρχει ταυτόχρονα με τη χαρά την ίδια χρονική στιγμή .

Ημέρα εορτής,αλλά και ημέρα λύπης ,διότι τίποτα δεν θυμίζει την πανήγυρη της Ευαγγελίστριας όπως κάθε χρόνο ,που συνέρεαν χιλιάδες κόσμος για να ζητήσουν από την Παναγία μας την προστασία της και την βοήθειά της.Ημέρα λύπης διότι η απειλή του κορωνοϊού ,έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο σε κοινωνικο-οικονομικό όσο και σε ψυχο-συναισθηματικό επίπεδο.

Η ελπίδα βέβαια δεν χάνεται και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες πρέπει να είμαστε δίπλα στον κάθε συνάνθρωπο που βιώνει δύσκολες στιγμές και στερείται ακόμη και το καθημερινό του φαγητό.

Το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας και σήμερα,ημέρα αργίας, στέκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο από την κρίση άνθρωπο.Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους ήρωες εθελοντές ,ιδιαίτερα αυτών των ημερών,που παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν από την μετάδοση του ιού,ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την προετοιμασία του φαγητού.Ήρωες ,διότι ,χωρίς καμία υποχρέωση,βρίσκονται δίπλα στον πονεμένο άνθρωπο. Σε μία εποχή κρίσης, που μας απομονώνει στον ατομικό μας βίο, που μας περιορίζει στις προσωπικές μας προσπάθειες και μας εγκλωβίζει στις ιδιωτικές φροντίδες μας, στερώντας μας τη δυνατότητα να επικοινωνούμε ουσιαστικά με την ίδια την αγάπη.

Ευχαριστίες οφείλω και στον Δήμαρχο της πόλεως μας κ. Δημήτριο Κωστούρο,ο οποίος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί μας και μας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις ανάγκες του συσσιτίου,όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα.

Ευχαριστίες αρμόζουν και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Νεκτάριο,ο οποίος, επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά τα μαγειρεία του συσσιτίου. Η απλότητα, η καλοσύνη, η αγάπη του για την Εκκλησία και τους πιστούς , είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του μεγάλου και ΑΞΙΟΥ πνευματικού μας Αμπελουργού. 

 Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Αργολίδα, στέκεται δίπλα στο συσσίτιο .Μας ενισχύει καθημερινά και μας δίνει δύναμη να προσπεράσουμε τα διάφορα προβλήματα. Αισθανόμαστε ευλογημένοι διότι έχει την ικανότητα να συνδυάζει την ιερότητα με την απλότητα, έχει το χάρισμα να έρχεται κοντά στους ανθρώπους ,χωρίς να λαϊκίζει, είναι το στήριγμα όλων των πιστών, πτωχός υλικά αλλά πλουσιότατος Πνευματικός Δάσκαλος. Είναι η προσωποποίηση της αγάπης και της καλοσύνης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ