ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Νοσοκομείο Αργολίδας: Παραδόθηκε το μηχάνημα που ανιχνεύει τον κορωνοϊό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:28:00 π.μ. | | |
Νοσοκομείο Αργολίδας: Παρεαδόθηκε το μηχάνημα που ανιχνεύει τον κορωνοϊό
Σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Αργολίδας το μηχάνημα που εντοπίζει τον κορωνοϊό μετά από αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών και των Δημάρχων Δημήτρη Κωστούρου και Δημήτρη Καμπόσου, για χρηματοδότηση 36.000 ευρώ για την απόκτηση του.

Η δαπάνη των 36.000 ευρώ επιβαρύνει από κοινού τους δύο μεγαλύτερους δήμους της Αργολίδας και σύμφωνα με το πλάνο, ο Δήμος Άργους Μυκηνών συνεισέφερε 20.000 ευρώ , ενώ ο Δήμος Ναυπλιέων 16.000 ευρώ.

Το ίδιο μηχάνημα υπάρχει και στο Αττικό νοσοκομείο, όπως ενημέρωσαν τους δύο δημάρχους η διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος, Μαρία Σαρίδη και η λοιμωξιολόγος Μαρία Παυλάκη. Ουσιαστικά, ο αντιδραστήρας παρέχεται στο πλαίσιο της αγοράς 200 τεστ για κορωνοϊό έναντι 180 ευρώ το καθένα.

Έτσι πολύ σύντομα, στο Άργος θα μπορούν να ελέγχονται δείγματα από πολίτες της Αργολίδας. Φυσικά, τα δείγματα θα λαμβάνονται με βάση τα κριτήρια της λοιμωξιολόγου και οι πολίτες δεν θα επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή του τεστ θα ‘ναι η συμπτωματολογία που θα παραπέμπει στον κορωνοϊό.

Κατά την παράδοση του μηχανήματος παρευρέθηκαν ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δ, Καμπόσος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ