Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Συνάντηση Ανδριανού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής βουλής Δημήτρη Συλλούρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. | |
Συνάντηση Ανδριανού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής βουλής Δημήτρη Συλλούρη
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και πολύ καλό του φίλο για πάνω από 30 χρόνια Δημήτρη Συλλούρη είχε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός κατά την διάρκεια της σημερινής επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη.

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και η προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Χαιρόμαστε πολύ που σας υποδεχόμαστε σε αυτή την ενδιαφέρουσα και δύσκολη συγκυρία, όπου νομίζω ότι η συμπαράσταση της Κύπρου στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κύπρο είναι περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ και περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για το επίπεδο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας την οποία έχετε αναπτύξει και για το εξαιρετικό πλαίσιο συνεργασίας που έχετε με τη Βουλή των Ελλήνων και με τον Πρόεδρό της. Πιστεύω πολύ στην κοινοβουλευτική διπλωματία, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Άρα και η σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο νομοθετικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και πάλι καλώς ήλθατε», κατέληξε.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ