ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ναύπλιο: Οι δικηγόροι βάλουν κατά των δικαστικών υπαλλήλων

Ναύπλιο: Οι δικηγόροι βάλουν κατά των δικαστικών υπαλλήλων
Το πρωί της 6ης Μαρτίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ενόψει συνεδρίασης του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Ναυπλίου αποφάσισαν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή ανακοίνωση, να μην τηρήσουν την απόφασή τους (5/28.2.2020) για δίωρη καθημερινή διακοπή εργασιών. 

Μάλιστα η αιφνίδια αυτή μη τήρηση της απόφασής τους για κινητοποιήσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από τις 6.2.2020 με την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έγινε ενώ η προαναφερόμενη απόφασή τους παρέμενε τοιχοκολλημένη σε διάφορα μέρη του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου και μάλιστα σε εμφανές σημείο έξω από την κεντρική είσοδο αυτού. 

Το αποτέλεσμα της πιο πάνω ενέργειας ήταν πλήθος υποθέσεων να δικαστούν ερήμην των κατηγορουμένων και των Πληρεξουσίων τους Δικηγόρων, αφού οι δικαστικοί υπάλληλοι προτίμησαν τον ανεξήγητο αιφνιδιασμό πολιτών και συναδέλφων Δικηγόρων από την απλή, έστω, ενημέρωση του θεσμικού οργάνου των Δικηγόρων περί της πρόθεσής τους να συμμετάσχουν κανονικά στις έδρες των δικαστηρίων από της ενάρξεως των συνεδριάσεών τους. 

Ο Δ.Σ.Ν. και τα μέλη του, από την πρώτη στιγμή της έναρξης των κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Ναυπλίου (6/2/2020), συμπαραστάθηκαν εμπράκτως στα δίκαια αιτήματά τους, πολλά εκ των οποίων άλλωστε είναι και πάγια αιτήματα του Δ.Σ.Ν. και των μελών του, και ομολογουμένως συντείνουν στην καλύτερη λειτουργία του Πρωτοδικείου και Εφετείου Ναυπλίου και στην αποτελεσματικότερη και ορθότερη απονομή της Δικαιοσύνης τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Δυστυχώς αυτοί που δε σεβάστηκαν τα αιτήματα αυτά ήταν τελικά οι ίδιοι οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, αφού με την προαναφερόμενη αιφνιδιαστική τους στάση, διέρρηξαν τους δεσμούς εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας, αντιμετωπίζοντας το δικηγορικό σώμα υποτιμητικά. 

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ απερίφραστα και εντονότατα την ως άνω ασυνείδητη και προσβλητική, προς το θεσμό της Δικαιοσύνης και προς τους συλλειτουργούντες αυτής Δικηγόρους συμπεριφορά των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, συμπεριφορά η οποία σαφώς καταδεικνύει εκ μέρους των δικαστικών υπαλλήλων πρόθεση διάρρηξης του κοινού μας δεσμού και στόχου για την υποστήριξη και προώθηση των δίκαιων και εποικοδομητικών αιτημάτων για τη λειτουργία του Δικαστηρίου μας. 

Επισημαίνει δε το Δ.Σ. ότι στο εξής, παρόμοιες συμπεριφορές και ενέργειες, οι οποίες καθιστούν αναιτιολόγητα και καταχρηστικά δυσχερή τον καθημερινό επαγγελματικό βίο των μελών μας στο Δικαστικό μας μέγαρο, θα αντιμετωπιστούν δυναμικά και αποφασιστικά. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΒΕΛΗΖΙΩΤΗΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ