ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Πέθανε ο ιδρυτής των σούπερ μάρκετ Κρητικός - Πότε θα μείνουν κλειστά τα καταστήματα της αλυσίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:15:00 μ.μ. |
Πέθανε ο ιδρυτής των σούπερ μάρκετ Κρητικός - Πότε θα μείνουν κλειστά τα καταστήματα της αλυσίδας
Πέθανε σε ηλικία 95 ετών, ο Ανδρέας Κρητικός, ιδρυτής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κρητικός. Ο Ανδρέας Κρητικός, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την ξεχωριστή προσωπικότητά του, ήταν αυτός που ενέπνευσε τις αξίες της αλυσίδας στα τρία παιδιά του Νεκτάριο, Άγγελο, Δημήτρη που ανέλαβαν με την σειρά τους την υλοποίηση του οράματός του, ως συνεχιστές του έργου προσφοράς που ξεκίνησε από το 1948.

Αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για όλους γεμάτος όρεξη για ζωή, κοινωνικές ευαισθησίες και δημιουργικότητα. Ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα, το πάθος και την ευθύτητά του, αρχές με τις οποίες πορεύτηκε και υπηρέτησε την τοπική κοινωνία αφήνοντας σε όλους μας σημαντική παρακαταθήκη. Η είδηση του θανάτου του προκαλεί απέραντη θλίψη σε όλη την οικογένεια και τους εργαζομένους της αλυσίδας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στην Αίγινα.

Επισημαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ημέρα της κηδείας να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της Αίγινας. Τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά 12:00 με 14:00 την ίδια ημέρα.
Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος” στον αριθμό λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας : GR2501102410000024129601415.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η ίδρυση των σούπερ μάρκετ Κρητικός

Το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός βλέποντας τις ανάγκες της περιοχής, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου και ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα. Η αποδοχή που είχε το πρώτο καταστήματα τον οδήγησε στην δημιουργία και άλλων καταστημάτων στην περιοχή.

Τα γονίδια που ως φυσική εξέλιξη ακολουθούν τους διαδόχους, ( Άγγελος, Νεκτάριος, Δημήτρης Κρητικός από τα αρχικά των ονομάτων τους προήλθε και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ), δημιουργούν το πρώτο τους μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα το 1983.

H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ιδρύεται το 1996. Το 2000 η αλυσίδαιεπεκτείνεται στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα.

Το 2007 ιδρύεται το πρώτο κέντρο διανομής και αποθήκευσης στην Μαγούλα με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με εξαγορές και δημιουργία νέων καταστημάτων, επεκτείνεται στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στην Εύβοια αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε στην Αττική προσφέροντας επιπλέον ένα νέο μοντέλο συνεργασίας Franchise με την επωνυμία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟP MARKET.

Η είσοδος της «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ», στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», στις αρχές του2017, η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης ήταν μόνο το πρώτο βήμα για την άνοδο της ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην Βόρεια Ελλάδα.

Το επενδυτικό πλάνο συνεχίστηκε τον Ιούλιο του 2017 με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αλυσίδας CRM–ΑΡΙΑΔΝΗ που αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη στην περιοχή της ΚΡΗΤΗΣ, μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), τα οποία φέρουν τα διακριτικά της σήματα.

Μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε εξελίσσεται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, με επενδύσεις την τελευταία πενταετία άνω των 23 εκατ. ευρώ διαθέτοντας 5 κέντρα Logistics και απασχολώντας συνολικά πάνω από 2500 άτομα στο δυναμικό της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ