ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Αρνητικά τα 62 από τα 177 τεστ στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:05:00 π.μ. | | | |
Ενθαρρυντικά είναι τα τελευταία νέα που έρχονται από την Ερμιονίδα, καθώς όπως έγινε γνωστό, τα μισά από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης 21 Απριλίου 2020 στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί αρνητικά στον φονικό ιό.

Πιο αναλυτικά, αρνητικά βγήκαν τα 62 από τα 177 δείγματα που εξετάζονται σε ειδικά εργαστήρια και τα οποία ελήφθησαν στο Κρανίδι Αργολιδας, από άτομα που είχαν επαφή με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα.

Αυτό δείχνει ότι ο ιός δεν έχει διασπαρεί στην τοπική κοινότητα πέραν της δομής μεταναστών που βρίσκεται σε ξενοδοχείο της περιοχής, ωστόσο ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει την Πέμπτη, οπότε και θα ανακοινωθεί επισήμως το σύνολο των αποτελεσμάτων. Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». 

Ωστόσο χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε. 

Όπως είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο.
«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» υπογράμμισε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ