ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Όλες και όλοι στην απεργία την Παρασκευή 1η Μάη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Όλες και όλοι στην απεργία την Παρασκευή 1η Μάη
Η 1η Μάη είναι μέρα τιμής και μνήμης των νεκρών της εργατικής τάξης στους ταξικούς αγώνες. Είναι ημέρα απεργίας, διεκδίκησης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης και όχι μεταφερόμενη αργία

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία προσπαθεί να χτυπήσει κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα και να υπονομεύσει την ημέρα σύμβολο των ταξικών αγώνων, την απεργία της 1ης Μάη και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων,

θέλοντας εντελώς υποκριτικά να μεταφέρει τις εκδηλώσεις τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά, το πρώτο Σάββατο μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, λες και μέσα σε λίγες μέρες θα έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό και τον κίνδυνο διασποράς, επιχειρεί να εκφυλίσει το πραγματικό περιεχόμενο της μέρας. Την ανειρήνευτη πάλη μεταξύ των εργατών και των εκμεταλλευτών μας.

Συμμετέχουμε στην απεργία διεκδικούμε τη ζωή μας, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία με πλήρη δικαιώματα και ασφαλείς συνθήκες, στη δωρεάν υψηλού επιπέδου δημόσια υγεία, στη δωρεάν δημόσια παιδεία για τα παιδιά μας!

Απεργούμε τηρώντας τις υποδείξεις των επιστημόνων, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με την συμμετοχή μας στις συμβολικές εκδηλώσεις του Συνδικάτου, αποτίουμε φόρο τιμής, στους νεκρούς της τάξης μας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην εργοδοσία ότι πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά.

ΔΕΝ ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντεργατικές διατάξεις των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που πάρθηκαν με αφορμή τον κορωνιό. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων ετών.

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.

Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

Όλες και όλοι στην απεργία την Παρασκευή 1η Μάη

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ