Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Νίκας για την επέκταση του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα: Το 2021 ο ανάδοχος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:46:00 μ.μ. | | | |
Νίκας για την επέκταση του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα: Το 2021 ο ανάδοχος
«Το καλοκαίρι του 2021 θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος-ανάδοχος, του μεγάλου έργου της επέκτασης των νερών του Αναβάλου, προς την περιοχή της Ερμιονίδας». Αυτό αποκάλυψε απ’ την Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ως είδηση, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την επαφή που είχε στην Αθήνα, με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΜάκη Βορίδη.


«Η Αργολίδα θα ενισχυθεί με 15 εκατ. ευρώ απ’ τις επενδύσεις στο τρένο, ενώ θα κάνουμε τα πάντα, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, για να στηρίξουμε τον τουρισμό που θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Μιλώντας για το αντικείμενο της συζήτησης με τον κ. Βορίδη, ο Μεσσήνιος αυτοδιοικητικός, δήλωσε τα εξής:

«Έθεσα όλα τα αιτήματα που κατά καιρούς που έχουν δώσει σύλλογοι, σωματεία, ομάδες και θεσμοί. Θα γίνουν ανακοινώσεις απ’ τον ίδιο τον Υπουργό».

Για την Αρκαδία
Αναφερόμενος ο κ. Νίκας στα θέματα της Αρκαδίας, είπε τα εξής:

«Θα προχωρήσουν κανονικά τα δίκτυα της Τάκας. Το καλοκαίρι του 2021 θα έχουμε και ανάδοχο για τα κτηματολογικά της Τάκας.

Τα 140 στρέμματα της Βυτίνας, είναι κάτι που μας απασχολεί. Θέλουμε με την επένδυση εκεί, να προέλθει ανάπτυξη. Το βλέπει θετικά ο Υπουργός.

Για την μεταλιγνιτική εποχή της Μεγαλόπολης, θα έχουμε την Πέμπτη, νέα συνεδρίαση της ειδικής συντονιστικής επιτροπής. Μέχρι την επόμενη Τρίτη θα πρέπει σαν Μεγαλόπολη να έχουμε παραδώσει φάκελλο με σημαντικά έργα, τα οποία και θα χρηματοδοτηθούν απ’ το ταμειακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τέτοια έργα υπάρχουν και είναι σχεδόν έτοιμα να μπουν στον φάκελλο».

Για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ο Περιφερειάρχης, δήλωσε τα εξής για το ΠΔΕ:

«θα έχουμε περικοπές. Η περικοπή θα είναι μεγάλη και το 2020 και το 2021, λόγω και της έκτακτης υγειονομικής πανδημίας».

Για το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, ο κ. Νίκας είπε τα εξής:

«Τον Ιούλιο που μας έρχεται, θα δώσουμε πάλι είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα στους δικαιούχους, σε Αρκαδία και Κορινθία»,

Για δάκο-κουνούπια, τόνισε, ότι:

«Θα θέλαμε πάνω από 1 εκατ. ευρώ έξτρα για να καλύψουμε επαρκώς και τις 5 περιφερειακές ενότητες. Το Υπουργείο έχει, ωστόσο, αντίθετη άποψη. Πάντως, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και το ειδικό πρόγραμμα της κουνουποκτονίας».

Υπόλοιπα δίκτυα

Για τα υπόλοιπα, μεγάλα αρδευτικά έργα της περιοχής, ο Περιφερειάρχης, ισχυρίστηκε ότι και αυτό της Κελεφίνας (Λακωνία), αλλά και αυτό του Ασωπού (Κορινθία), θα προχωρήσουν κανονικά. Για το έργο της Κελεφίνας, ο κ. Νίκας, υποστήριξε ότι αυτό το καλοκαίρι, θα εισέλθει ανάδοχος.

Νέος ιός

Για το σοβαρό ζήτημα του νέου κορονοιού, στην αρχή της συνέντευξής του, ο Περιφερειάρχης, είπε τα πιο κάτω:

« Επτά (7) συμπολίτες μας είναι μέχρι τώρα στα νοσοκομεία. Πάμε καλά. Το ίδιο και με την υπόθεση Κρανιδίου. Ως Περιφέρεια, έχουμε 15.000 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Έχουμε δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων, έχουμε καταυλισμούς Ρομά, έχουμε 6.000 εργάτες γης. Θα δώσουμε 2 εκατ. ευρώ για την στήριξη των πολιτών. Επίσης, 500.000 ευρώ για την αγορά και την προμήθεια υλικού. Συγχρόνως, θα δαπανήσουμε 250.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικών μηχανημάτων για τις ανάγκες των μαθητών στα σχολεία της Περιφέρειας. Θα στηρίξουμε και τα γηροκομεία«.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ