Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

27 συλλήψεις στην Πελοπόννησο - 6 στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. | | | |
27 συλλήψεις στην Πελοπόννησο - 6 στην Αργολίδα
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν από την 2.4.2020 έως και χθες (14.4.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια τρία (403) άτομα, εκ των οποίων διακόσια ογδόντα δύο (282) ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι ένα (121) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια σαράντα τέσσερα (344) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν πενήντα ένα (51) άτομα, από τα οποία είκοσι οχτώ (28) ήταν ημεδαποί και είκοσι τρία (23) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τρείς (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις Υγειονομικού Κανονισμού και οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.Εξιχνιάστηκαν:
από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε περίπτερα, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 6.4.2020 έως την 13.4.2020 στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 18, 21 και 39 ετών, αντίστοιχα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα μία (71) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ