Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

300αρια πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση από το βράδυ του Μ.Σαββάτου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. | |
300αρια πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση από το βράδυ του Μ.Σαββάτου
Και για μετακίνηση εντός περιφερειακής ενότητας θα διπλασιάζεται το πρόστιμο των 150 ευρώ και η αφαίρεση των πινακίδων, που μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για μετακίνηση εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας.Αυτή είναι η βασική αλλαγή που επέρχεται για το τριήμερο του Πάσχα καθώς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου των 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων, για άσκοπη μετακίνηση από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 18/4 έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (20/4) προς Τρίτη.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και μια δεύτερη αλλαγή: Ότι θα γίνονται σαρωτικοί, ενδελεχείς και σαρωτικοί έλεγχοι για το Β4 λόγο μετακίνησης (Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη) σχετικά με το σημείο αναχώρησης και προορισμού και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά με μέχρι δύο άτομα ανά όχημα. Σε περίπτωση, δε, που αποδειχθεί ότι υπάρχει «καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4» θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων στον οδηγό και 150 ευρώ στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων και προστίμων «για τους παραβάτες και όχι για τον γενικό πληθυσμό», αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα είτε σήμερα είτε αύριο,είχε προναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ