ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Πιθανόν εντός της ημέρας τα 600 ευρώ σε 85.000 επιστήμονες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. |
Πιθανόν εντός της ημέρας τα 600 ευρώ σε 85.000 επιστήμονες
Το ενδεχόμενο να καταβληθεί το ποσό των 600 ευρώ ακόμη και μέσα στην ημέρα σε περισσότερους από 85.000 επιστήμονες δικαιούχους του καταργημένου πλέον voucher άφηναν ανοικτό στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το πρόγραμμα ηλεκτρονικής κατάρτισης δεν έχει κοπάσει καθώς το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την άλλη εβδομάδα στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν εισηγήσεις οι πληρωμές που ούτως ή άλλως ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, να γίνουν κανονικά καθώς αυτό αποτέλεσε εξαρχής και την δέσμευση της κυβέρνησης: καταργείται η τηλεκπαίδευση, δίνονται τα 600 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εισπράξει το επίδομα των 400 ευρώ (δηλαδή την προκαταβολή) περίπου 17.500 επιστήμονες από ένα σύνολο δικαιούχων της τάξεως των 160.000. Εκτιμάται ότι περίπου 85.000 ακόμη έχουν ήδη υποβάλλει τις αιτήσεις τους με έναν από τους δύο εναλλακτικούς τρόπους οπότε τα στοιχεία τους είναι καταγεγραμμένα μέσω της πλατφόρμας elearning.yeka.gr.

Γι’ αυτούς εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει η πληρωμή σήμερα και μάλιστα να δοθεί όχι η προκαταβολή των 400 ευρώ αλλά το σύνολο του ποσού των 600 ευρώ προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα με τους τουλάχιστον τους μισούς δικαιούχους.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να λυθούν οι εξής εκκρεμότητες:

1. Να καταβληθεί η διαφορά των 200 ευρώ στους πρώτους 17.500 επιστήμονες που έχουν ήδη εισπράξει την προκαταβολή των 400 ευρώ οπότε να κλείσει και γι’ αυτούς η υπόθεση και

2. Να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο αλλά και οδηγίες στους επιστήμονες που δεν είχαν προλάβει να αιτηθούν συμμετοχή στα προγράμματα προκειμένου να γνωστοποιήσουν και αυτοί τα απαραίτητα στοιχεία για να λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ.

Το πιθανότερο – αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις – είναι ότι θα ζητηθεί να γίνουν οι αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας elearning.yeka.gr προκειμένου να είναι συγκεντρωμένα σε μια βάση δεδομένων όλα τα στοιχεία των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του προγραμματισμού που είχε γίνει πριν καταργηθεί το πρόγραμμα με απόφαση του πρωθυπουργού, από σήμερα και έως τις 27 Απριλίου θα έβλεπαν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα όσοι έκαναν αιτήσεις από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου.

Χρονικό περιθώριο για υποβολή αιτήσεων υπήρχε κανονικά μέχρι και αύριο 25 Απριλίου προκειμένου να υπάρξει και ένας τρίτος γύρος πληρωμών από τις 4 έως τις 7 Μαίου. Επίσης, θα υπήρχε ένας νέος γύρος πληρωμών με τα ποσά των 200 ευρώ (την εξόφληση) που θα δινόταν σε τρεις γύρους από τις 15 Μαίου έως και τις 18 Ιουνίου.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν αναμένεται πλέον να τηρηθεί. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται ενδεχομένως και σήμερα κάτι που θα εξαρτηθεί και από το αν θα υπάρξουν τελικώς πληρωμές ή όχι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ