ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Παρέμβαση Ανδριανού: Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:32:00 μ.μ. |
Παρέμβαση Ανδριανού: Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης εξέτασης της συμπερίληψης νέου ΚΑΔ στους κύκλους προστασίας εργαζομένων μέσω του επιδόματος των 800 ευρώ προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική επιβίωση των παραγωγών που έχασαν την πρόσβαση στις λαϊκές αγορές της Αττικής.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κατ΄ εφαρμογή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, παραγωγοί από την Αργολίδα και άλλους νομούς της Πελοποννήσου δεν έχουν πρόσβαση στις λαϊκές αγορές της Αττικής όπου διέθεταν το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρή οικονομική ζημιά, δίνοντας κυριολεκτικά μάχη επιβίωσης, όπως βεβαίως κι άλλες κοινωνικές ομάδες λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης.

Καθίσταται γι’ αυτό επιτακτικό να εξεταστεί η συμπερίληψη νέου ΚΑΔ στον κατάλογο των δραστηριοτήτων που δικαιούνται την επιδότηση των 800 ευρώ προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική επιβίωση αυτών των παραγωγών

Κατόπιν αυτών,




ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Αν η Κυβέρνηση εξετάζει τη συμπερίληψη νέου ΚΑΔ στον κατάλογο των δραστηριοτήτων που δικαιούνται την επιδότηση των 800 ευρώ προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική επιβίωση των παραγωγών που έχασαν την πρόσβαση στις λαϊκές αγορές της Αττικής».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ