ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτοκτηνοτρόφων Αργολίδας για τα προβλήματα του κλάδου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 μ.μ. |
Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτοκτηνοτρόφων Αργολίδας για τα προβλήματα του κλάδου
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν απροστάτευτοι από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο των πωλητών λαϊκών αγορών, που συνεχίζεται ακόμη η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλη Περιφέρεια.

Στον κλάδο της κτηνοτροφίας, τα αμνοερίφια πουλήθηκαν “πιτ μπαρά” πολύ κάτω από την τιμή κόστους. Είναι προκλητικό , ο Υπουργός Βορίδης, να δηλώνει ακόμα και σήμερα ότι η αγορά κύλησε ομαλά και υπήρχε κατανάλωση τις ημέρες του Πάσχα. Την ίδια στιγμή έρχεται εικόνα ότι το γάλα πουλιέται σε ανοιχτές τιμές. Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στους αλιείς, αφού η διάθεση αλιευμάτων έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Μια σειρά αγροτικών προϊόντων πουλιούνται σε τιμή του κόστους παραγωγής, την ίδια όμως στιγμή, παρατηρούμε στα σούπερ μάρκετ, οι τιμές να είναι στα ύψη, θησαυρίζοντας αυτό το διάστημα σε βάρος των παραγωγών και των λαϊκών νοικοκυριών.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ !!

Την Τρίτη 28 Απρίλη, στις 11 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΑΚΣΥΝΑ, θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, προκειμένου να συναντήσει τον αντιπεριφερειάρχη και να του καταθέσει τα αιτήματά μας. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα ζητηθεί ενημέρωση για τα σχέδια της Περιφέρειας για τους αγρότες, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δακοκτονία και αλλά θέματα που απασχολούν (αρδευτικά, αγροτική οδοποιία).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ