ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φάμε μετά το Πάσχα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | |
Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φάμε μετά το Πάσχα
Μετά Πασχαλινό τραπέζι  και το φαγοπότι ήρθε η στιγμή που το παντελόνι δεν κλείνει άνετα και όλη η εορταστική κραιπάλη αποτυπώνεται στο σώμα μας και στον οργανισμό μας.

Τι πρέπει τώρα να φάμε και τι πραγματικά να αποφύγουμε;

Ήρθε λοιπόν η στιγμή για μια μικρή αποτοξίνωση ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποβάλει όλες τις τοξίνες που συσσωρεύτηκαν λόγω των πολλών λιπαρών τροφών,των γλυκών και του αυξημένου αλκοόλ.

Λέγοντας αποτοξίνωση δε χρειάζεται να φτάνουμε σε ακρότητες και να υποβάλουμε τον εαυτό μας σε επίπονες δίαιτες. Ο σκοπός της διατροφικής αποτοξίνωσης γενικά, αλλά και μετά απο εορταστικές περιόδους είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ξαναβρεί τις ισορροπίες του και να λειτουργήσει καλύτερα. Να δώσουμε τα σωστά καύσιμα για να μπορέσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενέργεια και υγεία.

Από που λοιπόν ξεκινάμε, τί πρέπει να αποφύγουμε και τί περιλαμβάνει μια διατροφή αποτοξίνωσης;
Τί να αποφύγουμε στη διατροφή μας μετά την περίοδο των εορτών:

-Αυτονόητα το πρώτο που πρέπει να αποφύγουμε είναι το κρέας και κυρίως το κόκκινο. Δίνουμε έτσι το χρόνο στο συκώτι μας να ξαναβρεί τους σωστούς ρυθμούς λειτουργίας μετα από την αυξημένη πρόσληψη λίπους.

-Αυγά. Τσουγκρίσαμε ,χαρήκαμε αλλά χάρηκε και η χοληστερίνη..Τα βγάζουμε από το διαιτολόγιο μας για κάποιες ημέρες δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να τα επιθυμήσουν.
-Αλάτι. Ούτως ή άλλως η κατανάλωση αλατιού πέρα από τις συνιστώμενες δοσολογίες προκαλεί πολλά προβλήματα . Μειώνουμε το αλάτι και το αντικαθιστούμε με λεμόνι και άλλα μυρωδικά.

-Ζάχαρη. Πάσχα χωρίς τσουρέκια και σοκολατένια αυγά δε γίνεται αλλά δυστυχώς μετά από υπερκατανάλωση των προηγούμενων το δέρμα μας θαμπώνει, διακρίνεται ξηρότητα, σπυράκια και το ζάχαρο αρχίζει να ανεβαίνει.

-Αλκοόλ. Οι μέρες επιβάλουν λίγο παραπάνω κρασάκι αλλά τώρα ας σκεφτούμε τα νεφρά και το συκώτι μας και ας παραμερίσουμε το αλκοόλ τελείως.


Τί τροφές περιλαμβάνει μια διατροφή αποτοξίνωσης:

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αυτόματα η σκέψη μας όταν ακούμε διατροφή αποτοξίνωσης πηγαίνει δικαιολογημένα στα φρούτα και στα λαχανικά. Σαλάτες και λαχανικά μαγειρεμένα χωρίς πολύ αλάτι είναι μια ιδανική λύση για ένα γεύμα. Κ όσο προχωράει η άνοιξη έχουμε όλο και περισσότερα φρούτα στη διάθεση μας.

Όσπρια και ψάρι. Προσθέτουμε στην καθημερινή μας διατροφή περισσότερα μεσογειακά στοιχεία και αυξάνουμε την κατανάλωση όσπριων και φρέσκων ψαριών, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και φανταστικοί συνδιασμοί των δύο υλικών.

Επιλέγουμε ένα ελαφρύ βραδινό για να μην επιβαρύνουμε το στομάχι, πχ ημιάπαχο γιαούρτι με φρούτα

Νερό.Νερό και πάλι νερό. Προσπαθούμε να πίνουμε αρκετό για τη σωστlή ενυδάτωση του οργανισμού μας και την αποβολή των τοξινών από το σώμα μας. Φυσικά βοηθάνε και αφεψήματα όπως πράσινο τσάι, μέντα και φυσικοί μη επεξεργασμένοι χυμοί.

Το να ακολουθήσουμε μια τέτοια διατροφή δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε ακατόρθωτο. Είναι μια ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας σε μια ισορροπημένη διατροφή και να γίνει τρόπος ζωής ενσωματώνοντας φυσικά και τις υπόλοιπες τροφές στο διαιτολόγιο μας με μέτρο (κρέας, αυγά, γαλακτομικά κλπ).

Ακολουθεί και ένα τελευταίο αλλά βασικό tip:

Άσκηση. Ακολουθώντας τα παραπάνω και επιλέγοντας μια ήπια άσκηση (περπάτημα, χαλαρό τρέξιμο, αερόβια άσκηση κλπ) ή κάποιο άθλημα δίνουμε μια ακόμα ώθηση στον οργανισμό μας να διασπάσει το λίπος και να λειτουργήσει καλύτερα το έντερο. Επίσης βοηθάμε το σώμα να αποτοξινωθεί πιο γρήγορα και αποκτούμε ενέργεια και ευεξία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ