ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:20:00 μ.μ. |
Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές, νοσηλεύτριες & στις μαίες.



Εν μέσω της πανδημίας του covid-19 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει : «Ζητάμε την υποστήριξή σας στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για να διασφαλίσουμε ότι το εργατικό δυναμικό στον κλάδο της υγείας & της μαιευτικής είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να διασφαλίσει με τη σειρά του ότι όλοι, παντού λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται».

Η επίτευξη της υγείας εξαρτάται από τον επαρκή αριθμό καλά εκπαιδευμένων νοσηλευτών, νοσηλευτριών & μαιών.

Η σημερινή πανδημία αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι η πρόσβαση στην σύγχρονη γνώση, η επάρκεια προστατευτικού εξοπλισμού των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και η επαρκής στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν τις ανάγκες των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο : 50% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν απολαμβάνει πλήρη υγειονομική κάλυψη & δεν έχει πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας. 97 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους θα μπορέσουν να αποτρέψουν οι επενδύσεις στα συστήματα υγείας, με συνοδό αύξηση του προσδόκιμου ζωής ως και 8,4 έτη. Ο κόσμος έχει έλλειψη 6 εκατομμύρια νοσηλευτικού προσωπικού, τονίζει Π.Ο.Υ. .

Ας ευχηθούμε η πανδημία να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερο δυνατές απώλειες. Ας ελπίσουμε όμως αυτή η παγκόσμια δοκιμασία να αποτελέσει & την αρχή μιας καινούργιας σελίδας για την παγκόσμια υγείας που να αποδεικνύει στην πράξη & όχι στα λόγια ότι η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό της ανθρωπότητας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ