ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Πόσες οικογένειες στην Αργολίδα θα λάβουν την Μ. Εβδομάδα επισιτιστική βοήθεια μέσω ΤΕΒΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 π.μ. | |
Πόσες οικογένειες στην Αργολίδα θα λάβουν την Μ. Εβδομάδα επισιτιστική βοήθεια μέσω ΤΕΒΑ
Οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα της συνδρομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), προς τα περίπου 20.000 μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης στις Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθορίστηκαν σε τηλεσύσκεψη που έγινε σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στις τρεις αυτές Περιφερειακές Ενότητες -καθώς στην Αρκαδία και την Κορινθία η διαχείριση του εν λόγω προγράμματος γίνεται από τους δήμους- η Περιφέρεια θα προβεί, από την Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη (13 με 15 Απριλίου), στην κατ’ οίκον διανομή δεμάτων με προϊόντα μακράς διαρκείας, φρούτα και είδη καθαριότητας, καθώς επίσης και νωπού κρέατος. 

Η αξία του κάθε δέματος θα είναι περίπου 100 ευρώ ανά οικογένεια -καθώς θα κυμαίνεται, ανάλογα με τα μέλη της.

Αναλυτικά, οι ωφελούμενοι ανά Π.Ε. είναι, στην Αργολίδα 1.411 οικογένειες (3.100 μέλη), στη Λακωνία 1.200 οικογένειες (15.000 μέλη) και στη Μεσσηνία 6.309 οικογένειες (2.500 μέλη).

Η εν λόγω βοήθεια, από τώρα και στο εξής, θα διανέμεται σπίτι – σπίτι, χωρίς πλέον να απαιτείται να προσέρχονται οι δικαιούχοι σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, επανέλαβε για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ