ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κινητοποίηση για τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς και στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. | | |
Κινητοποίηση για τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς και στο Ναύπλιο (βίντεο)
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, Σωματεία Υγειονομικών και Εργαζομένων σε όλη τη χώρα αλλά και το Ναύπλιο.

Με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κάλεσε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα, τους Συλλόγους Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλους φορείς να προχωρήσουν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων.
Στο Ναύπλιο, τα Σωματεία, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, προχώρησαν σε συμβολική κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, στις 11 το πρωί, στην οποία δήλωσαν την συμπαράστασή τους, η ΕΛΜΕ Αργολίδας, οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων κα.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το  Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου:

"Το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, ορμώμενοι από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σημερα 7 Απριλίου, ημέρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, διεκδικεί τα αυτονόητα:

1)Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των δομών του Συστήματος Υγείας.

2)Ένταξη στα Β.Α.Ε

3)Ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ.

4)Προστασία των εργαζομένων μα αναλώσιμο υγειονομικό υλικό."
Κάλεσμα στήριξης της πρωτοβουλίας από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού απεύθηναν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΟΒΣΑ, η ΕΕΔΥΕ.
Αιχμή της πανελλαδικής μέρας δράσης για την Υγεία είναι οι διεκδικήσεις για:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
-Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

-Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

-Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ