ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Η ζωή των εργαζομένων δεν "νοικιάζεται"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 μ.μ. | | |
ΠΑΜΕ Αργολίδας: Η ζωή των εργαζομένων δεν "νοικιάζεται"
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις προτάσεις ΣΕΒ για «ενοικίαση» ή «δανεισμό» εργαζομένων, που με αφορμή την πανδημία, επιδιώκουν την πλήρη καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Οι προτάσεις περί «συνεργασίας» μεταξύ των επιχειρήσεων για «κάλυψη των αναγκών με τη μεταφορά εργαζομένων μέσω σχημάτων ''δανεισμού''», «διανομή προϊόντων από τα super market ή τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ειδών… από των αναλόγων ειδικοτήτων προσωπικό εκείνων των επιχειρήσεων προμηθευτών τους που αντιμετωπίζουν μείωση εργασιών» και «την επέκταση υφιστάμενων επιχειρηματικών συνεργασιών σε τμήματα της παραγωγής και διανομής προϊόντων για λογαριασμό τρίτων» θα μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ είναι επιδιώξεις των εργοδοτών εδώ και χρόνια και με αφορμή την πανδημία, μπαίνουν το τραπέζι για να μείνουν. Θέλουν την μονιμοποίηση των «έκτακτων» μέτρων της ΝΔ που επικροτούν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ για ελευθερία των εργοδοτών να προχωρούν σε μονομερείς μεταβολές συμβάσεων, γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης κτλ. Επιδίωξη εργοδοτών -κυβερνήσεων - κομμάτων του κεφαλαίου είναι «λογαριασμός» της πανδημίας να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων, ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να βγουν από την πανδημία με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες κα οι εργαζόμενοι με όσο το δυνατόν λιγότερα δικαιώματα.

Με τις συγκεκριμένες προτάσεις ο εργαζόμενος θα γίνεται έρμαιο του κάθε εργοδότη, που θα μπορεί να τον απασχολεί όπου, όπως και σε ότι θέλει. Χωρίς προστασία, χωρίς καμία διασφάλιση, όπως έχει αποδειχθεί σε αναρίθμητα παραδείγματα ήδη με το σχήμα των «υπεργολάβων» - δουλεμπόρων. Οι απολύσεις καθαριστριών νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυδοσίας και κινδύνων των εργασιακών σχέσεων που ονειρεύεται ο ΣΕΒ. Όπως και οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν από τα αεροδρόμια με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο χωρίς αποζημίωση, χωρίς καμία κάλυψη μέσα στην πανδημία μετά από χρόνια δουλειάς.

Σε συνθήκες πανδημίας γίνεται ακόμη πιο καθαρό για τους εργαζόμενους η ανάγκη για διεκδίκηση και κατοχύρωση του δικαιώματος σε Μόνιμη, Πλήρη και Σταθερή Δουλειά για Όλους, με κατάργηση των σκλαβοπάζαρων της «ενοικίασης» εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πληρώσαμε την κρίση. Δεν θα πληρώσουμε κι τον λογαριασμό της πανδημίας.

ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ! 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. 


 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ