ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Επιστολή του Τάσου Χρόνη με προτάσεις για το Φεστιβάλ Επιδαύρου στην Υπουργό Πολιτισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 μ.μ. | | |
Επιστολή του Τάσου Χρόνη με προτάσεις για το Φεστιβάλ Επιδαύρου στην Υπουργό Πολιτισμού
"Οι δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση την οποία μοιραία επιδείνωσε την οικονομική, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε σίγουροι για το καθιερωμένο μας ραντεβού στο Κοίλον του Θεάτρου της Επιδαύρου και εφέτος το καλοκαίρι.

Οι σχέσεις της τοπικής κοινωνίας μας, ιδιαίτερα των παλαιών Λυγουριατών, με τους ηθοποιούς είναι διαχρονικές, σημαντικές και πολύ ειπωμένες. Από την εποχή της έναρξης του Φεστιβάλ, τα σπίτια των ντόπιων άνοιξαν και υποδέχθηκαν το νέο τότε θεσμό και τους ανθρώπους που το υπηρετούσαν, ηθοποιούς και τεχνικούς.

Σε αυτή την κρίση, η σκέψη όλων μας είναι και σε εσάς, στους θερινούς μας φίλους, στους θερινούς μας συνεργάτες. Σκεφτόμαστε την δύσκολη κατάσταση που βιώνετε και εσείς και οι οικογένειες σας.

Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι η διεξαγωγή του φεστιβάλ Επιδαύρου 2020, με προϋποθέσεις που θα συζητηθούν και θα συναποφασιστούν ως προς τον χρόνο, τη διάρκεια, την προσέλευση του κοινού και ό,τι άλλο ενδείκνυται, είναι δικαίωμα μας να το διεκδικήσουμε και όλοι μαζί να το υλοποιήσουμε με επιτυχία και ασφάλεια.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για τον θεσμό, με όλους τους εμπλεκόμενους άμεσα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Μέχρι τότε, να γνωρίζετε ότι η σκέψη μας είναι μαζί σας και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συζήτηση και συνεργασία για την επίτευξη του κοινού στόχου. "

Η επιστολή του Δημάρχου Επιδαύρου στην Υπουργό Πολιτισμού:

ΠΡΟΣ: την Υπουργό Πολιτισμού
κ. Μενδώνη


ΘΕΜΑ: «Φεστιβάλ Επιδαύρου 2020» 

Κυρία Υπουργέ,

Μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την επάνοδό μας από την υγειονομική κρίση, υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει με την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Με υπευθυνότητα απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως άλλωστε κάναμε μέχρι σήμερα, θα θέλαμε να γίνει μια συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, πέραν της βέβαιης οικονομικής ζημίας των άμεσα εμπλεκομένων με το Φεστιβάλ (ηθοποιών, καλλιτεχνών, τεχνικών κλπ), θα είναι τεράστιες και οι επιπτώσεις στην ήδη καταρρακωμένη τοπική οικονομία.

Κρίνουμε σκόπιμο, με την καλή θέληση και την καλή συνεργασία, όπως εξάλλου γίνεται κάθε χρόνο, όλων των φορέων (Υπουργείου Πολιτισμού-Ελληνικού Φεστιβάλ-Δήμου Επιδαύρου) να εξαντληθούν όλες τις δυνατότητες ώστε να πραγματοποιηθεί και εφέτος το φεστιβάλ Επιδαύρου, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα ισχύσουν και για άλλους χώρους, όπως πχ θερινοί κινηματογράφοι.

Σας εκθέτω κάποιες προτάσεις μας σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να λειτουργήσει εφέτος το Φεστιβάλ, τις οποίες παρακαλώ να λάβετε υπόψιν σας, να τις αξιολογήσετε και να τις συζητήσετε με τις αρμόδιες επιτροπές που εισηγούνται στην Κυβέρνηση τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού από την διασπορά του covid 19. Εμείς είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία ώστε να διαφυλαχθεί πρωτίστως η υγεία των πολιτών.

· το Φεστιβάλ Επιδαύρου μπορεί να λειτουργήσει μετά τις 15 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου

· ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων να μην υπερβαίνει τα 5.000 ανά ημέρα με δεδομένο ότι το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου είναι ανοιχτό και χωρητικότητας περίπου 12.000 θεατών

· η κάθε παράσταση να παρουσιάζεται επί τρεις ημέρες, αντί για δύο, ήτοι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

· Ο Δήμος Επιδαύρου θα αναλάβει την απολύμανση του χώρου στο τέλος κάθε παράστασης

· να καθοριστεί μεγαλύτερη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του κοινού

· ο έλεγχος των εισιτηρίων να γίνεται δυο χιλιόμετρα πριν το Θέατρο

Με την πεποίθηση ότι θα αξιολογήσετε θετικά την πρότασή μας και θα συμβάλλετε ώστε να μην εκλείψει ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό γεγονός από την Χώρα μας αλλά και να επιβιώσουν κατά κάποιον τρόπο οι εμπλεκόμενοι με το Φεστιβάλ και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας

Σας ευχαριστούμε

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Χρόνης


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ