ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ανταρσία στο Μωριά: Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των προσφύγων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | |
Ανταρσία στο Μωριά: Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των προσφύγων
Πολλά και αναπάντητα είναι τα ερωτήματα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κρανίδι και στο ξενοδοχείο δομή Γαλαξίας με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που είναι δομή φιλοξενίας στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, επειδή βρέθηκε θετική σε κορονοϊό μία εργαζόμενη που δούλευε εντός της δομής αλλά και εκτός τη δομής στην περιοχή. Ωστόσο, και μια 28χρονη από τη Σομαλία, έγκυος στον έκτο μήνα, που μένει στην ίδια δομή (ξενοδοχείο Γαλαξίας) βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την Κυριακή του Πάσχα που επισκέφτηκε για άλλη αιτία το νοσοκομείο Ναυπλίου, σε έλεγχο που της έγινε για τον κορωνοϊό, παρότι δεν εμφάνιζε συμπτώματα.

Στα ψιλά πέρασε ο θάνατος μιας 39χρονης προσφύγισσας από το Κογκό που εξέπνευσε κατά τη διακομιδή της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη δομή στο νοσοκομείο Κορίνθου το βράδυ του Μ. Σαββάτου. Τα ερωτηματικά πολλά για το πώς έχασε τη ζωή της.

Απ’ όταν ξέσπασε η επιδημία του κορωνοϊού σε όλες τις ανακοινώσεις μας αλλά και σε όλες τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου είχαμε σταθεί στην ανάγκη να παρθούν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων ,σε καταυλισμούς ρομά, σε φυλακές και σε στρατόπεδα όπου ο συνωστισμός είναι μεγάλος και τα μέτρα ατομικής υγιεινής ελάχιστα ή εντελώς ανύπαρκτα. Είχαμε επανειλημμένα τονίσει ότι οι κατατρεγμένοι και κολασμένοι της γης από πολέμους φτώχεια και διώξεις δεν χρειάζονται νέες φυλακές φιλοξενίας , ανοικτές ή κλειστές, αλλά μέτρα προστασίας, αξιοπρεπείς όρους στέγασης υγιεινής διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας, αποσυμφόρηση αυτών των δομών και κλείσιμο όλων των hot-spot.

Υπεύθυνοι γι αυτήν την κατάσταση δεν είναι άλλοι από την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, τις περιφερειακές και τις δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν αυτή την αντιπροσφυγική πολιτική. Υπεύθυνη είναι η πολιτική της Ν.Δ που ακόμα και σε περίοδο υγειονομικής κρίσης και επιδημίας προτάσσει την κερδοφορία του κεφαλαίου απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Που μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε καναλάρχες και Μορέα αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με "ασπιρίνες" και προωθώντας την λογική της "ατομικής ευθύνης". Συνυπεύθυνοι είναι και αυτοί που επί της ουσίας συμφωνούν με την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κτλ). Άλλοι δε, καλούν τον κόσμο "να λογαριαστεί μετά" λες και η προώθηση των αστικών πολιτικών κάνει διαλείμματα.

Απαιτούμε:

· Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των προσφύγων με ιατρική συνδρομή, ενίσχυση των απαραίτητων διαγνωστικών και ιατρικών εξετάσεων, παροχή έγκαιρης περίθαλψης και όποιας φαρμακευτικής αγωγής απαιτείται και όχι μέτρα απομόνωσης και εγκλεισμού.

· Αποσυμφόρηση των δομών και στρατοπέδων.

· Διαμονή σε κατοικίες και κατάλληλα καταλύματα με καλές συνθήκες σε ολιγομελείς ομάδες χωρίς συνωστισμό.

· Ελευθερίες ίσα δικαιώματα στην υγεία, την εργασία, την παιδεία, την πρόνοια.

· Να ενισχυθούν οι δομές της δημόσιας υγείας, να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα νοσοκομεία.

· Να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, ειδών υγιεινής όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.

· Ενότητα των φτωχών, χωρίς θρησκευτικούς και εθνικούς διαχωρισμούς. Εχθρός μας είναι ο πόλεμος, οι ανταγωνισμοί των οικονομικά ισχυρών, οι καπιταλιστές που ρουφάνε το αίμα μας, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, οι ανισότητες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ