ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: "Η λύση είναι μία: Άμεσες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. | |
ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: "Η λύση είναι μία: Άμεσες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία"
Έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση εδώ και δύο μήνες με την εμφάνιση της πανδημίας COVID19, με αποσπάσεις-μεταθέσεις ιατρικού κυρίως προσωπικού από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προς τα νοσοκομεία του νομού και τελευταία προς το Κ.Υ. Κρανιδίου προσπαθώντας η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της για άμεσες προσλήψεις. 

Επανειλημμένα επίσης εδώ και δύο μήνες και το Τμήμα Υγείας Αργολίδας και ο Τομέας Υγείας Σύριζα κεντρικά με προεξάρχοντα τον πρώην Υπουργό Υγείας Αντρέα Ξανθό, είχε υπερτονίσει το ρόλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τόσο στην πανδημία όσο και γενικότερα ως ενδιάμεσου υγειονομικού “κρίκου”, μεταξύ του “μένουμε σπίτι” και των νοσοκομείων. 

Ακόμα ακόμα με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τον νομό μας είχαμε επισημάνει με ακρίβεια τις ελλείψεις και είχαμε καταθέσει περισσότερο από μία φορά συγκεκριμένες προτάσεις. 

Επειδή έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι λόγω και των κρουσμάτων που σημειώθηκαν στην περιοχή της Ερμιονίδας στην δομή των μεταναστών-προσφύγων, είμαστε αναγκασμένοι να τα επαναλάβουμε. 

- Να σταματήσει η “αιμορραγία” της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τις νοσοκομειακές δομές Άργους-Ναυπλίου και να αφεθεί να λειτουργήσει όπως θα πρέπει να λειτουργεί στις συγκεκριμένες συνθήκες. 

- Στις 22 θέσεις ειδικευμένων γιατρών των νοσηλευτικών μονάδων Άργους-Ναυπλίου που έχουν προκηρυχθεί, να γίνει άμεσα η κρίση επιλογής τους. 

- Επιπλέον λόγω των κενών των προκηρύξεων, να δοθούν 3 θέσεις επικουρικών παθολόγων στο Γ.Ν. Άργους και άλλες τόσες στο Γ.Ν. Ναυπλίου λόγω της δημιουργίας και στις δύο μονάδες, COVID19 κλινικών. 

- Άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων των Κέντρων Υγείας και Τ.Ο.Μ.Υ. Άργους και Ναυπλίου καθώς και των Κ.Υ. Κρανιδίου και Λυγουριού. 

- Μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις να προσληφθούν άμεσα επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό: 5 στο Κ.Υ. και Τ.Ο.Μ.Υ. Άργους και 5 στο Κ.Υ. και Τ.Ο.Μ.Υ. Ναυπλίου. 

- Να προσληφθούν άμεσα επικουρικοί γιατροί -6 όπως είχε υποσχεθεί ο Υφυπουργός Υγείας- στο Κ.Υ. Κρανιδίου και να πάψουν οι αποσπάσεις-μετακινήσεις από τα Κ.Υ. Λυγουριού και Ναυπλίου προκειμένου να τηρηθούν τα υπεσχημένα. 

Τέλος για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι η πανδημία COVID19 εκτός των άλλων, είναι ευκαιρία με τα κονδύλια που θα δοθούν να ανορθωθεί το Ε.Σ.Υ. και η δημόσια υγεία γενικότερα. Έχοντας ως κύριους πυλώνες την ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση-ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και τον αυτοδύναμο ρόλο των νοσηλευτικών νοσοκομειακών μονάδων του νομού μας. 

To Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ