ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ζωντανή μετάδοση από τον Ι.Ν. Θεομάνας Νέας Κίου Αργολίδας της ακολουθίας του Μυστικού Δείπνου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:56:00 μ.μ. | | | |
Ζωντανή μετάδοση από τον Ι.Ν. Θεομάνας Νέας Κίου Αργολίδας της ακολουθίας του Μυστικού Δείπνου (βίντεο)
Σήμερα στις εκκλησίες μας θυμόμαστε τέσσερα γεγονότα: Το Νιπτήρα, όπου ο Κύριος έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του. Τον Μυστικό Δείπνο, όπου ο Κύριος μας παρέδωσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το Σώμα Του και το Αίμα Του. Την Προσευχή του Χριστού στον κήπο της Γεθσημανή, όπου φάνηκε η τέλεια υπακοή Του στο θέλημα του Θεού. Και την προδοσία του Ιούδα, ο οποίος παρέδωσε τον εαυτό του στον διάβολο και στο πάθος της φιλαργυρίας.

Η Εκκλησία μας επισημαίνει ότι η γνήσια στάση ζωής βρίσκεται στην ταπείνωση και την αγάπη και όχι στην εξουσία, ενώ αν θέλουμε να ζήσουμε αιώνια, χρειάζεται να συμμετέχουμε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας όχι όπως ο Ιούδας, παραδομένοι στα πάθη, αλλά με την τήρηση των εντολών του Θεού, με μετάνοια, εξομολόγηση, αγάπη.
Η Ακολουθία του Μυστικού δείπνου 

Μυστικός δείπνος σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, διεξήχθη ανάμεσα στον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ μία μέρα πριν τη Σταύρωση του.
Στην εκκλησία της Θεομάνας - Οδηγήτριας στην Νέα Κίο Αργολίδας τελέσθηκε η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου από τους εφημέριους του ναού π. Δημοσθένη και π. Ηλία Γάτσιο ,χωρίς πιστούς παρά μόνο με τους ψάλτες και το νεωκόρο του Ναού λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό.
Ο ιερέας του ναού μεταφέρει την εικόνα του Μυστικού Δείπνου εντός του ναού τρεις φορές και μετά την τοποθετεί στο κέντρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ