Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:46:00 π.μ. | |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

εσείς που εδώ και δυο μήνες εργάζεστε κάτω από δύσκολες συνθήκες σε σουπερ μάρκετ και εταιρείες διανομής –κούριερ θέτοντας την υγεία σας καθημερινά σε κίνδυνο, με την ασυδοσία της εργοδοσίας να τσακίζει κόκκαλα στην κυριολεξία., αλλά και εσείς που είστε σε καθεστώς αναστολής με την αγωνία να σας τρώει τα σωθικά για το τι θα γίνει με τη δουλειά και τη ζωή σας, το Σωματείο σας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, σας καλεί να υψώσουμε την γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. 
ΤΡΙΤΗ 28 AΠΡΙΛΗ 2020
ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!

Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση με τις συλλογικές μας διαδικασίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να μας έχουν και μετά την πανδημία σκλάβους και με το κεφάλι στα σκέλια. Με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ όπου, όπως θέλουν και όσο θέλουν για να μας δίνουν ορισμένα ψίχουλα.

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων. Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν μέτρα που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων. Από την εκ περιτροπής εργασία μέχρι τις απλήρωτες υπερωρίες, τη χωρίς όριο μετακίνηση των εργαζομένων, τις αναγκαστικές άδειες, τις αναστολές συμβάσεων, τα λεγόμενα σχήματα «δανεισμού», που ο εργαζόμενος θα γίνεται έρμαιο του κάθε εργοδότη, που θα μπορεί να τον απασχολεί όπου, όπως και σε ότι θέλει. Χωρίς προστασία, χωρίς καμία διασφάλιση, όπως έχει αποδειχθεί σε αναρίθμητα παραδείγματα ήδη με το σχήμα των «υπεργολάβων»-δουλεμπόρων.

Σε συνθήκες πανδημίας γίνεται ακόμη πιο καθαρό για τους εργαζόμενους η ανάγκη για διεκδίκηση και κατοχύρωση του δικαιώματος σε Μόνιμη, Πλήρη και Σταθερή Δουλειά για Όλους, με κατάργηση των σκλαβοπάζαρων της «ενοικίασης» εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πληρώσαμε την κρίση. Δεν θα πληρώσουμε κι τον λογαριασμό της πανδημίας.

Επιδιώκουν να «νομιμοποιηθεί» στη συνείδηση μας η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο «γύψο» για αυτό αίρουν κάθε περιορισμό για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών.Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις μαζί με τους χρήσιμους κονδυλοφόρους τους, μιλούν από σήμερα για την «δύσκολη επόμενη μέρα», προετοιμάζοντας τον εργαζόμενο λαό να δεχτεί τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων «έκτακτων» αντεργατικών μέτρων. Το σύνολο των πρόσφατων απαιτήσεων του ΣΕΒ επιβεβαιώνει ότι εργοδοσία και κυβέρνηση, με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αξιοποιούν ακόμη και την πανδημία για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν τους φτάνουν όσα δώρα δισεκατομμυρίων ευρώ πήραν, αλλά απαιτούν νέες επιδοτήσεις, νέα δώρα.Έχουν σχέδιο να φορτώσουν και αυτήν την κρίση σε μας τους εργαζόμενους, προχωρώντας ακόμα πιο αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, όπως και των πολύμορφων ενισχύσεων του κεφαλαίου. Σχεδιάζουν για την «επόμενη μέρα», να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Θέλουν να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε «το μάρμαρο», με νέες θυσίες, με ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης βραχείας διάρκειας, με μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.Δεν είμαστε, «όλοι μαζί» ούτε υπάρχει «εθνική ομοψυχία»! Τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων ποτέ δεν ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Και στα «καλά» και στα «δύσκολα» του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που μονίμως πληρώνουμε με θυσίες την ανάπτυξη και την κρίση του. Έχουμε πικρή πρόσφατη εμπειρία που η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια!

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας τις διεκδικήσεις! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους! Δεν πρέπει να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάπτυξη που οραματίζονται.Οργανώνουμε την απάντηση μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ότι νέο προετοιμάζουν. Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί οι εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, για την προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης. Λογαριαζόμαστε σήμερα! Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς. Η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.· Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης,

· Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.Συνάδελφοι, δεν ξεχνάμε, η 1Η ΜΑΗ είναι απεργία και έτσι θα τη γιορτάσουμε, με σύνθημα μας ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ, οργανώνουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και με κινητοποιήσεις που θα τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας.ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ «ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ»

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ - ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (idypal.argolidas@gmail.com – 6948823862-/-6932134064)ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ