ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ. για πρόσθετα οικονομικά μέτρα στήριξης των δημοτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:13:00 μ.μ. | |
 Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ. για πρόσθετα οικονομικά μέτρα στήριξης των δημοτών
Οι έκτακτες συνθήκες που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας , με τεράστιες επιπτώσεις εκτός των άλλων , στο εισόδημα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και αγροτών, δηλαδή της πλειοψηφίας των δημοτών μας, καθιστούν αναγκαίο και επείγον να παρθούν από το δήμο μας μια σειρά μέτρα για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας και την προστασία των εργαζομένων στους δήμους.

Ζητήσαμε με αίτησή μας προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο εκ νέου με τηλεδιάσκεψη και να συμπεριλάβει στην απόφασή του τα παρακάτω:

· Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.

· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ανέργων, αλλά και όσο διαρκούν τα μέτρα και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, που μπορεί να μην έχει ανασταλεί ή διακοπεί επίσημα η λειτουργία του επαγγέλματός τους αλλά στην πραγματικότητα αδυνατούν να δουλέψουν και δεν δουλεύουν λόγω των συνθηκών.

· Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

· Άμεση μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών καθώς και την άμεση μείωση των τιμολογίων την ΔΕΥΑΝ στους μικρομεσαίους αγρότες της περιχής μας.

· Εξασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που έχει τυχόν ανασταλεί η λειτουργία τους.

· Εξασφάλιση ιδιαίτερων μέτρων προφύλαξης για τους εργάτες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμάτων.

· Να εξασφαλίσει ο Δήμος την πληρωμή των εργαζομένων στην υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» είτε διεκδικώντας κρατική επιχορήγηση είτε από ιδίους πόρους αφού αυτοί παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο μήνα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.



Ως παράταξη επιμένουμε στο αίτημα για γενναία χρηματοδότηση του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει και να στηρίξει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ