ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Ακύρωση όλων των απολύσεων - Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:39:00 μ.μ. | | |
ΠΑΜΕ Αργολίδας: Ακύρωση όλων των απολύσεων - Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα
Την Πέμπτη 9 Απρίλη, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς τον μήνα Μάρτιο. Η ίδια η κυβέρνηση μέσω αυτού του Συστήματος επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των συνδικάτων για πραγματική σφαγή των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους με πάνω από 110.000 απολύσεις.

Το ζεστό κρατικό χρήμα προς τις επιχειρήσεις, οι εκατοντάδες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, τα καθημερινά μέτρα στήριξης των εργοδοτών με δισεκατομμύρια, με λεφτά από την φορολογία των εργαζομένων να μεταφέρονται στις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους συνοδεύτηκαν από ένα ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, μειώσεων μισθών, καταστρατήγησης ωραρίων και δικαιωμάτων, ακόμη και εργασίας χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Τα δήθεν μέτρα της κυβέρνησης, προστασίας των εργαζομένων, ήταν μόνο λόγια του αέρα, αφού η ίδια η κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έδωσε το δικαίωμα για μείωση μισθών 50%, απελευθέρωση ωραρίων, κατάργηση της Κυριακής Αργίας, αλλά και νομιμοποίηση όλων των απολύσεων με την δικαιολογία της πανδημίας.

Αυτή την κατάσταση επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ που δεν είναι τίποτα άλλο από τις συνέπειες της πολιτικής της Κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν τα θύματα της πανδημίας. Την ίδια στιγμή που επιχειρηματικοί όμιλοι αυγαταίνουν τα κέρδη τους, ή επιδοτούνται για τις «ζημίες» τους, οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, μένουν στην ψάθα, χωρίς καμία προστασία, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ! ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

• ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

• ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

• ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ