ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ι. Μαλτέζος: Η δομή μεταναστών στην Ερμιονίδα στεγανοποιείται - Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:22:00 μ.μ. | |
Ι. Μαλτέζος: Η δομή μεταναστών στην Ερμιονίδα στεγανοποιείται - Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς
Ευρεία σύσκεψη έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Κρανίδι, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη υπό την προεδρεία του στο Κρανίδι, σημείωσε τα εξής:

“Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμού. Είχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, 1 εργαζόμενο και 1 στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως δεν υπάρχει λόγος πανικού. 

Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Ολα είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή.

Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς.

Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές. Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου έχουν στηθεί από τον στρατό δύο μεγάλες σκηνές, οι οποίες θα αποτελέσουν τον χώρο εργασίας 6 γιατρών και 4 νοσηλευτών, αλλά και του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκεται και ένα ειδικό όχημα του ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετήσει ενδεχόμενη περίπτωση διακομιδής -αρχικά προς τα νοσοκομεία Αργους ή Ναυπλίου και στη συνέχεια σε νοσοκομείο αναφοράς -στο Ρίο της Πάτρας ή στην Αθήνα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα καλύψει το σύνολο των εξόδων που θα απαιτηθεί για διατροφή, διαμονή και μετακίνηση των στελεχών ΕΟΔΥ και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σε κάθε βοήθεια χρειαστεί ο Δήμος σχετικά με το θέμα.

Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ