ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δεν θα ξαναματώσουμε για να σωθούν τα κέρδη των λίγων!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δεν θα ξαναματώσουμε για να σωθούν τα κέρδη των λίγων!
1η ΜΑΗ τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας! Υψώνουμε τη γροθιά μας, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Η 1η ΜΑΗ μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια, ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα "έκτακτα" αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία, να παραμείνουν.

Στην προσπάθεια κυβέρνησης - κεφαλαίου να επιβάλουν «σιωπητήριο» στους αγώνες, η οποία συνεχίστηκε με την απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλει «μεταφορά» του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, με προσχηματικές επικλήσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας, δεν θα περάσει! Είναι υποκρισία της κυβέρνησης που από τη μια, καταφέρεται απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που σχεδιάζουν να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στα αίσχη που γίνονται στους χώρους δουλειάς με την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μαζί με άλλα ταξικά σωματεία στο νομό και πανελλαδικά, από την πρώτη στιγμή αγωνιστήκαμε για την πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας των υγειονομικών και του λαού, παλέψαμε ώστε η πανδημία του κορονοϊού να μην πλήξει τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα για την επόμενη μέρα, ενισχύουμε την πάλη μας. Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή που επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξαν ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό, που δίχως αυτούς δεν λειτουργεί τίποτε.

Φάνηκε ξεκάθαρα, ποια είναι τα παράσιτα που δεν έχουν καμιά χρησιμότητα, που εγκληματούν σε βάρος μας. Είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτοί που αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, το εργατικό δυναμικό, στην Υγεία και στην Έρευνα, για να κερδίζουν και αυτήν την περίοδο δισεκατομμύρια. Αυτοί που επιλέγουν πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν και πόσο, με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων τους και μόνο.

Όπως λέει και το σύνθημα της Πρωτομαγιάς, ορατός εχθρός είναι το βάρβαρο σύστημα που ξεζουμίζει τους εργάτες είτε είμαστε, είτε δεν είμαστε σε πανδημία, της οποίας οι επιπτώσεις είναι φανερό πως δεν είναι ίδιες για όλους, είναι ταξικές και χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουμε το μήνυμα πως δεν μπορούμε και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να πληρώσουμε άλλο! Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργία, οργανώνουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και με κινητοποιήσεις που θα τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ! 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ - ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! 

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

(idypal.argolidas@gmail.com – 6948823862-/-6932134064)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ