ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 μ.μ. | |
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Φθηνά  και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό
Αγρότισσες, ες αυτοαπασχολούμενοι, ες και εργαζόμενες, οι

Η διπλή υγειονομική – οικονομική κρίση , η συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης –Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί την παραγωγή των φτωχών και μεσαίων παραγωγών ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη συγκέντρωση της παραγωγής και της διάθεσης των τροφίμων σε λίγα χέρια. Για αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεται άμεση, ενωτική και μαχητική διεκδίκηση για:

1) Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των φτωχών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την πανδημία και όχι των μεγαλοαγροτών , βιομηχάνων και τυποποιητών. Απαγόρευση των απολύσεων σε όλες τις βιομηχανίες και εταιρείες του αγροτοδιατροφικού κλάδου-συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού για όλους τους εργαζόμενους.

2) Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους με χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ –μάρκετ.

3) Κατάργηση ΦΠΑ σε καλλιεργητικά εφόδια, τρόφιμα και φάρμακα. Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ. Άτοκα μακροπρόθεσμα δάνεια σε φτωχομεσαίους αγρότες και στα καταστήματα αγροτοκτηνοτρογικών εφοδίων που έχουν πληγεί. Κίνητρα για την εγκατάσταση στην ύπαιθρο. Κατάργηση του «μητρώου αγροτών».

4) Αφορολόγητο πετρέλαιο, ριζική μείωση του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, καμιά διακοπή σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού.

5) Αυστηρός έλεγχος ποιότητας τροφίμων. Όχι στα νοθευμένα τρόφιμα και τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Άμεση χρηματοδότηση μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας.

6) Όχι στα μέτρα περιορισμού ή κατάργησης των λαϊκών αγορών από κυβέρνηση, δήμους και περιφέρειες. Ουσιαστική στήριξη των συνεταιρισμών της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

7) Απαγόρευση εισαγωγής αμνοεριφίων για το ΠΑΣΧΑ και μέτρα προστασίας της ντόπιας παραγωγής.

8) Πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις πρόσφατες καταστροφές (πάγο, πλημμύρες) αλλά και των αποζημιώσεων του 2019

9) Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους με αύξηση της αγροτικής σύνταξης.

10) Ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους εργάτες γης των καλλιεργειών που έχουν πληγεί μέχρι την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

11) Δωρεάν μέτρα προφύλαξης και απολύμανσεις για όλους. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων. Δωρεάν μαζικά τεστ για το κορονοϊό.

12) Όχι στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ για το 2014-2020. Ανατροπή της ΚΑΠ.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την ώρα που μια χούφτα πολυεθνικών τροφίμων και μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ μαζεύουν τους μισθούς και το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων η ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουμε αποτελεί αναγκαίο όρο επιβίωσης.

Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος πάλης και αιτημάτων περνάει μέσα από την πάλη για τη διαγραφή του «χρέους», την εθνικοποίηση- κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων, για την αντικαπιταλιστική - διεθνιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, για ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Με αγροτική παραγωγή και προϊόντα για τις ανάγκες του λαού και όχι του καπιταλιστικού κέρδους.



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ