Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Γ. Γκιόλας: Η κυβέρνηση καθυστέρησε να παρέμβει για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού στη δομή μεταναστών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. | | | |
Γ. Γκιόλας: Η κυβερνηση καθυστέρησε να παρέμβει για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού στη δομή μεταναστών
Δύο φορές απευθύνθηκε εγγράφως ο δήμαρχος Ερμιονίδας από τις αρχές Απριλίου στις αρμόδιες αρχές, για κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19 στη δομή φιλοξενίας στο Πορτοχέλι αλλά δεν πήρε καμία απάντηση. Συνεπώς η κυβέρνηση δεν έδρασε έγκαιρα.


Το πρωτόκολλο δηλαδή ο τρόπος που αναλαμβάνει δράση η Πολιτική Προστασία, γίνεται κατά την ερμηνεία των ίδιων, αφού διαπιστωθεί κρούσμα και όχι προληπτικά. Αυτό ειδικά σε δομές φιλοξενίας, φυλακές, κλειστά κέντρα, γηροκομεία κλπ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ζωές, με την πρόφαση ότι το κόστος για κάθε τεστ, των περίπου 65 ευρώ κρίνεται από την Κυβέρνηση ως «υπερβολικό» .

Δεν κοιτάμε πίσω όμως αυτή την κρίσιμη στιγμή. Στηρίζουμε κάθε θετικό μέτρο από αυτά που πάρθηκαν στο Δήμο Ερμιονίδας.

Εκφράζουμε έντονες διαφωνίες και επιφυλάξεις για τον τομέα της πρόληψης. Κρίνουμε σωστό να υπάρξει πιο επιθετική τακτική στην εξιχνίαση κρουσμάτων. Διαφορετικά, είναι σαν να μένουμε ευχαριστημένοι κρύβοντας τον πραγματικό αριθμό τους.

Αισιόδοξο μήνυμα από την ταύτιση απόψεων όλων των φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη, για καταδίκη κάθε φαινόμενου ρατσιστικής συμπεριφοράς και ξενοφοβίας.

Παρακολουθείστε όλη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ