ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Το καφάσι με τα λεμόνια στο Ναύπλιο έκρυβε μια έκπληξη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:06:00 μ.μ. |
Το καφάσι με τα λεμόνια στο Ναύπλιο έκρυβε μια έκπληξη
Ένα κονάκι (προκειται για ερπετό, είδος σαύρας)  βρέθηκε το Μεγάλο Σάββατο σε μανάβικο στο Πολύγωνο Ναυπλίου. Έφτασε εκεί σε καφάσι με λεμόνια από το Άργος. 

Ο μανάβης θεώρησε ότι η ζωή του έχει αξία και κάλεσε την ΑΝΙΜΑ. Σήμερα το μικρό πλάσμα επιστρέφει με το ΚΤΕΛ στην Αργολίδα, όπου και θα επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον

Το κονάκι μοιάζει με φίδι αλλά ουσιαστικά πρόκειται για άποδη σαύρα. Αυτό σημαίνει ότι έχει βλέφαρα και ακουστικά ανοίγματα, σε αντίθεση με τα φίδια. 
Ολικό μήκος έως και 50cm, συνήθως όμως μικρότερο. Δραστηριοποιείται συνήθως το πρωί και αργά το απόγευμα και συνηθίζει να κρύβεται ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, κάτω από πέτρες και ξύλα και σε φωλιές ασπόνδυλων. 

Τρέφεται κυρίως με μικρά ασπόνδυλα, καθώς και με μικρά ερπετά. Ζευγαρώνει νωρίς την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3-26 (συνήθως κοντά στα 10) νεογνά, μετά από 2-3 μήνες. Αν πιαστεί κάνει σπασμωδικές κινήσεις του σώματος και της ουράς, η οποία μπορεί εύκολα να κοπεί. Συνήθως μπερδεύεται με φίδι και σκοτώνεται. Πρόκειται για εντελώς ακίνδυνο ερπετό.

Πηγή: anima.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ