ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Το Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας καταγγέλλει αυθαιρεσίες στη ΣΕΛΟΝΤΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:04:00 μ.μ. |
Το Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας καταγγέλλει αυθαιρεσίες στη ΣΕΛΟΝΤΑ
Η εργοδοσία της ΣΕΛΟΝΤΑ ιχθυοκαλλιέργειες συμφερόντων ομίλου AMERRA-MUDABALA, συνεχίζει της αυθαιρεσίες καταπατώντας για ακόμα μια φορά κάθε εργασιακό δικαίωμα και χωρίς να δείχνει ίχνος σεβασμού ακόμα και στην ίδια την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορονοιου στην περιοχή της Ερμιονίδος όπου ο ευρύτερος δήμος τέθηκε σε καραντίνα από τον ΕΟΔΥ, συνάδελφοι εργάτες που προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον πληττόμενο δήμο, απομακρύνθηκαν από το χώρο εργασίας, στο συσκευαστήριο της Ν. Επιδαύρου (για λόγους ασφαλείας;). Οι συνάδελφοι χρεώθηκαν παρανόμως με μία ημέρα ρεπό και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που ήταν παροπλισμένες ή υπολειτουργούσαν, με αμφίβολες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, στην περιοχή «Βουρλιά» του δήμου Ερμιονίδος.

Την ίδια στιγμή επικρατεί εύλογη ανησυχία στους υπόλοιπους εργαζόμενους του συσκευαστηρίου αφού ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους χωρίς μάλιστα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Παράλληλα η εργοδοσία ανακάλεσε και πάλι τις άδειες ειδικού σκοπού που υποχρεώθηκε να δώσει μετά την παρέμβαση του Συνδικαλιστικού μας φορέα, στις αρμόδιες υπηρεσίες και στα ΜΜΕ - με την Αρ. Πρωτοκόλλου 161 - ανακοίνωση.

Ο συγκεκριμένος όμιλος (ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ-ΝΗΡΕΑΣ-ΣΕΛΟΝΤΑ) αφού το προηγούμενο διάστημα έκανε δεκάδες απολύσεις, τώρα λόγω έλλειψης προσωπικού εντατικοποιεί την εργασία, αυξάνει τις ημέρες εργασίας, τον ημερήσιο χρόνο εργασίας με 12ωρα- 13ωρα, πολλές φορές χωρίς την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση των 11 συνεχών ωρών (Ν.4093/2012), εξουθενώνει τους εργαζόμενους κάνοντάς τους πιο ευάλωτους στην πανδημία. Μπροστά στο κέρδος δεν διστάζει να ανακαλέσει και πάλι τις άδειες ειδικού σκοπού ακόμα και σε ευπαθείς ομάδες βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.

Οι παραπάνω εταιρίες του νέου ομίλου που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά και συγχώνευση τους καθώς και το νέο σχήμα, έχουν επιδοτηθεί με μπόλικο κρατικό χρήμα, με το χρήμα του φορολογούμενου λαού. Τώρα έχοντας αποθρασυνθεί εντελώς από τις πλάτες της κυβέρνησης και τις αντεργατικές ΠΝΠ, καταπατά κάθε εργασιακό δικαίωμα και συνθλίβει σωματικά και ψυχικά τους εργαζόμενους.

Ανάλογες ευθύνες έχει και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της μονάδας που επί της ουσίας βάζει πλάτη στους βάρβαρους και απάνθρωπους σχεδιασμούς της εργοδοσίας με την σιωπή της. Καλούμε την Ε.Υ.Α.Ε που πρόσφατα εκλέχθηκε στο συσκευαστήριο του ομίλου στην Ν. Επίδαυρο, να υπερασπιστεί την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και όχι τα κέρδη της επιχείρησης.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλους τους τρόπους τους εργαζόμενους! Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Στις 28 Απρίλη, εκατοντάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της χώρας, οργανώνουμε ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοιου.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό, να μην υποκύψουν σε καμία πίεση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται κάθε συγκυρία για να προωθήσει τα συμφέροντά της, καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο. Οργανωμένα και μαζικά να αντισταθούμε και παλέψουμε για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για τις αυθαιρεσίες της και την ΕΥΑΕ του χώρου δουλειάς για την στάση της και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Υγείας, τον Υφυπουργό και την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το Σώμα Επιθεώρηση Εργασίας Αργολίδας, τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Αργολίδας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π. Ε. Αργολίδας, τον Δήμο Επιδαύρου, τον Δήμο Ερμιονίδας, να παρέμβουν τώρα και να επιβάλουν με τις ανάλογες κυρώσεις, την απαρέγκλιτα εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων και να εξασφαλιστεί η προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Απαιτούμε Εδώ και Τώρα:

· Καμία αλλαγή εργασιακών σχέσεων.

· Καμία μεταφορά εργαζομένων μέσω σχημάτων ''δανεισμού'' για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων. Η ζωή των εργαζομένων δεν «νοικιάζεται».

· Χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς και ευπαθείς ομάδες. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

· Απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων του ομίλου στη Ν. Επίδαυρο και Βουρλιά. Χορήγηση με ευθύνη της εργοδοσίας όλων των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας

· Στους συναδέλφους απ’ την περιοχή της Ερμιονίδος που βρίσκεται σε καραντίνα βάσει εντολής του ΕΟΔΥ, ο εργοδότης να καταβάλλει όπως υποχρεούται το σύνολο των αποδοχών του κάθε εργαζομένου για τυχόν ημέρες που θα παραμείνουν εκτός εργασίας με απόφαση αρμόδιου οργάνου.

· Με ευθύνη και κόστος του κράτους και της εργοδοσίας να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, τόσο σε αυτούς που είναι από την πληγείσα περιοχή της Ερμιονίδος, όσο και στους συναδέλφους που δουλεύουν στον ίδιο χώρο.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΟΛΙΖΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ