ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

«Ηφαίστειο» η αγορά με τις επιταγές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. | |
«Ηφαίστειο» η αγορά με τις επιταγές
Τεράστια προβλήματα προκαλεί στις επιχειρήσεις ο τρόπος εφαρμογής της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορά τις επιταγές των εταιρειών (εκδοτών) που υπάγονται στα προστατευόμενα ΚΑΔ.

Οι Τράπεζες, για να είναι νομικά κατοχυρωμένες, «αποκρούουν» συλλήβδην όλες τις επιταγές των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και δεν τις εισπράττουν, ανεξαρτήτως από το εάν οι εταιρείες αυτές διαθέτουν επαρκές υπόλοιπο, αλλά και ανεξαρτήτως της βούλησης των εκδοτών των επιταγών. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση των επιταγών και να «παγώνει» κάθε εμπορική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των επιχειρήσεων, η ΠΝΠ εφαρμόζεται στρεβλά (απαιτείται διευκρινιστική εγκύκλιος), διότι ενώ προνοεί ότι οι εκδότες των επιταγών θα πρέπει να ενημερώνουν την Τράπεζά τους εάν επιθυμούν ή όχι να υπαχθούν στην ευνοϊκή διάταξη της παράτασης των 75 ημερών, αυτό στην πράξη δεν γίνεται.

Δηλαδή, οι τράπεζες επιστρέφουν όλες τις επιταγές στις εταιρείες, με την εντολή να εμφανιστούν σε 75 μέρες, παρότι οι μισές από αυτές μπορούν να εξοφληθούν καθώς υπάρχει επαρκές υπόλοιπο!

Έμποροι καταγγέλλουν πως οι προμηθευτές τους πλέον ζητούν την εξόφληση των επιταγών με τραπεζικό έμβασμα και για τυχόν επόμενη παραγγελία την προεξόφληση της για να γίνει η αποστολή.  

Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστιο πρόβλημα και να παγώνει κάθε εμπορική δραστηριότητα με ανυπολόγιστες προεκτάσεις σε μήκος χρόνου καθώς είμαστε μόνο στην αρχή.  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ