ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Σταδιακή η επιστροφή στα θρανία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 μ.μ. | |
Σταδιακή η επιστροφή στα θρανία (βίντεο)
Σε γρίφο εξελίσσεται το θέμα του χρόνου επιστροφής των μαθητών στα θρανία, καθώς, μέχρι στιγμής, εκφράζονται διαφορετικές απόψεις από τους επιστήμονες. Η κυβέρνηση αναμένει την τελική εισήγηση των επιστημόνων, με το σενάριο πάντως της σταδιακής επιστροφής στα σχολεία να κερδίζει έδαφος.



Εξίσωση με πολλές παραμέτρους είναι το άνοιγμα ή όχι των σχολείων. Το θέμα διχάζει τους επιστήμονες, την στιγμή που καμπύλη του κορωνοϊού στη χώρα μας δίνει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. H μια πλευρά υποστηρίζει πως είναι ρίσκο για τη δημόσια υγεία η άμεση επιστροφή όλων των μαθητών στις τάξεις τους.

Η άλλη πλευρά θεωρεί πως το άνοιγμα της κοινωνίας μπορεί να ξεκινήσει με την σταδιακή επάνοδο των μαθητών στα σχολεία, υπό προϋποθέσεις και με αυστηρούς κανόνες για την ασφάλεια όλων.

Από τις 11 μέχρι τις 25 Μαΐου είναι το διάστημα που αναμένεται να χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία, αρχικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου που θα δώσουν πανελλαδικές μετά τα μέσα Ιουνίου.

Οι τάξεις θα χωριστούν σε ολιγομελή τμήματα για να τηρηθεί η απόσταση των δυο μέτρων. Για τον λόγο αυτό το πιθανότερο είναι να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας και να γίνονται τα μαθήματα σε βάρδιες.

Την ίδια ώρα, η ομοσπονδία των δασκάλων της χώρας εκφράζει προβληματισμό για το πως θα μοιραστούν τα παιδιά σε περισσότερες τάξεις και πως θα γίνεται η απολύμανση των χώρων.

Η απόφαση της επιστημονικής επιτροπής για τα σχολεία θα κατατεθεί στην κυβέρνηση έως αύριο και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός του επόμενου τριημέρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ