ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας κατέθεσαν αιτήματα στον Αντιπεριφερειάρχη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:27:00 π.μ. | |
Αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας κατέθεσαν αιτήματα στον Αντιπεριφερειάρχη
Την Τρίτη το πρωί, 28 Απρίλίου αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο και να του καταθέσαν τα αιτήματά τους.

Αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας κατέθεσαν αιτήματα στον Αντιπεριφερειάρχη
Στο πλαίσιο της συνάντησης ζητήθηκε ενημέρωση για τα σχέδια της Περιφέρειας για τους αγρότες, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δακοκτονία και αλλά θέματα που απασχολούν (αρδευτικά, αγροτική οδοποιία).
Μέλη  του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας  ανέφεραν μεταξύ άλλων:

"Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν απροστάτευτοι από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο των πωλητών λαϊκών αγορών, που συνεχίζεται ακόμη η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλη Περιφέρεια.
Στον κλάδο της κτηνοτροφίας, τα αμνοερίφια πουλήθηκαν “πιτ μπαρά” πολύ κάτω από την τιμή κόστους. Είναι προκλητικό , ο Υπουργός Βορίδης, να δηλώνει ακόμα και σήμερα ότι η αγορά κύλησε ομαλά και υπήρχε κατανάλωση τις ημέρες του Πάσχα. Την ίδια στιγμή έρχεται εικόνα ότι το γάλα πουλιέται σε ανοιχτές τιμές. Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στους αλιείς, αφού η διάθεση αλιευμάτων έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Μια σειρά αγροτικών προϊόντων πουλιούνται σε τιμή του κόστους παραγωγής, την ίδια όμως στιγμή, παρατηρούμε στα σούπερ μάρκετ, οι τιμές να είναι στα ύψη, θησαυρίζοντας αυτό το διάστημα σε βάρος των παραγωγών και των λαϊκών νοικοκυριών."


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ