ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Κωνσταντίνος Μάκαρης: Μονόδρομος η στήριξη του τουρισμού για την Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. | |
Κωνσταντίνος Μάκαρης: Μονόδρομος η στήριξη του τουρισμού για την Ελλάδα
 Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο τουριστικός κλάδος είναι ένας από τους κλάδους που θα πληγούν περισσότερο από την πανδημία που ξέσπασε όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο κατ' επέκταση.


Προς το παρόν, οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας έχει ανταποκριθεί καλά, δεδομένων των συνθηκών, των υποδομών, αλλά και του μεγέθους της μεταδοτικότητας και θνησιμότητας του συγκεκριμένου ιού. 

Όμως είναι γνωστό ότι "κάλλιον του θεραπεύειν εστί το προλαμβάνειν" και αυτό δεν θα έπρεπε να το ξεχνάμε όσο σοβαρές και πρωτόγνωρες κι αν είναι οι συνθήκες που σήμερα βιώνουμε. Την επαύριο της πανδημίας, με την ευχή να έχουμε βγει όλοι μας αλώβητοι, θα κληθούμε να ανταποκριθούμε στην οικονομική καταστροφή που θα έχει χτυπήσει τον και επιχειρηματικό κλάδο ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τουρισμό. 

 Τώρα λοιπόν , περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί στρατηγικός σχεδιασμός σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο με στόχο να σχεδιαστεί σωστά και οργανωμένα το κάθε βήμα που θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της εκάστοτε περιοχής. Τι μπορεί μοναδικά να προσφέρει τόσο σε εγχώριους όσο και ξένους τουρίστες και αυτό να αποτελέσει σημαία για την περιοχή. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διεθνή μέσα (όπως η εφημερίδα Telegraph) ήδη παρουσιάζουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό για το ερχόμενο καλοκαίρι μιας και μπόρεσε να αποφύγει τον εφιάλτη που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η γείτονα χώρα, με τους ανυπολόγιστους θανάτους και την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού. 

 Χωρίς οργανωμένα βήματα δεν πρόκειται το καλοκαίρι κανένας δήμος να δει τους τουρίστες τους οποίους έχει την υποδομή και τη δυναμική να υποστηρίξει. Όσο ζοφερό και αν φαίνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον σήμερα, υπάρχουν ακόμα ευνοϊκές συγκυρίες για όποιον θέλει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και με κέντρο την ανάπτυξη τόσο της δικής του επιχείρησης όσο και του περιβάλλοντος το οποίο την φιλοξενεί. Ανάπτυξη του τουρισμού σημαίνει ευημερία για όλη την χώρα συνολικά. 

Επιμένω λοιπόν να τονίζω τη σημασία που έχει να σκεφτόμαστε το αύριο με τα δεδομένα και το υλικό που έχουμε στα χέρια μας σήμερα! Είναι πολλές οι επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν στην ουσιαστική διαμόρφωση ενός τουριστικού προγράμματος το οποίο θα ανταποκρίνεται στην κοινωνία όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την πανδημία, γιατί θα υπάρξει αύριο μετά την πανδημία και αυτό θέλουμε να είναι το καλύτερο δυνατό για όλους! 

Ξεκινήστε με μικρά και ποιοτικά βήματα την ανάδειξη της κάθε περιοχής ξεχωριστά , ούτως ώστε το καλοκαίρι να μην μας βρει στην πλευρά των ηττημένων αλλά στην πλευρά αυτών που αξιοποίησαν ποιοτικά το χρόνο της καραντίνας, προστάτευσαν εαυτόν, οικογένειες και κοινωνία αλλά ταυτόχρονα δημιούργησαν και αναπτύχθηκαν μέσα σε μία γενικευμένη κρίση.

Κωνσταντίνος Μάκαρης
Επιχειρηματίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ