Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας: Άλλα μας λέει ο Κοντοζαμάνης κι άλλα μας λέει ο Κικίλιας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 μ.μ. | | |
 ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας: Άλλα μας λέει ο Κοντοζαμάνης κι άλλα μας λέει ο Κικίλιας
Η ενίσχυση του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί πρωταρχικό στόχο, προκειμένου να μπορέσει το δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στις τεράστιες δυσκολίες που βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.

Η διαπίστωση αυτή δεν αμφισβητείται από κανένα, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε βεβαίως από τους πολίτες που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο ΕΣΥ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το ζήτημα με τους δικούς της όρους. Κομπορρημονεί πως προσέλαβε πολύ περισσότερο από το προβλεπόμενο προσωπικό, αλλά ταυτόχρονα αποκρύπτει πού και πόσο προσωπικό προσέλαβε, ούτε δίνει στοιχεία αν το προσωπικό αυτό είναι μόνιμο ή επικουρικό.

Ενδεικτική είναι η τεράστια ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή στις 2 Απριλίου ο υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης (εδώ) και σ΄ εκείνα που έδωσε 25 μέρες αργότερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας (εδώ).

Έτσι για την 4η ΥΠΕ ο μεν κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως εγκρίθηκαν 65 γιατροί, ενώ ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως προσλήφθηκαν 29 γιατροί.

Για την 6η ΥΠΕ ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως εγκρίθηκαν 75 γιατροί, ενώ ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως προσλήφθηκαν 38 γιατροί.

Η ασυμφωνία προσλαμβάνει τραγικές διαστάσεις στα στοιχεία της 3ης ΥΠΕ: ο μεν κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως εγκρίθηκαν 173 γιατροί, ενώ ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως προσλήφθηκαν 29 γιατροί!

Να σημειώσουμε πως οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως μόνο 5% από τις προσλήψεις αυτές είναι μόνιμοι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι επικουρικοί.

Τώρα λοιπόν που από τις ερχόμενες μέρες τα Νοσοκομεία θα επανέρχονται σταδιακά στην κανονική τους λειτουργία και οι μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών από τα Τμήματα covid αναγκαστικά θα πάψουν, πώς πιστεύει η κυβέρνηση ότι μπορεί να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία;

Τα χειροκροτήματα και χτυπήματα στην πλάτη θα μοιάζουν περισσότερο με εμπαιγμό και οι ήρωες με τις άσπρες μπλούζες θ΄ αρχίσουν να τις κρεμούν στην περίφραξη των Νοσοκομείων..

Δημήτρης Βαρνάβας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ