ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κοσμοσυρροή αναμένεται στα κομμωτήρια μετά την άρση των μέτρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:18:00 π.μ. | | |
Κοσμοσυρροή αναμένεται στα κομμωτήρια μετά την άρση των μέτρων
Στην ερώτηση τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα, αρκετοί αν (όχι οι περισσότεροι) απαντούν πως θα επισκεφτούν το κομμωτήριό τους για κούρεμα (οι άντρες) ή για ρίζα και βαφή (οι γυναίκες).
Ωστόσο όσο και αν ανυπομονούμε να πάμε για να βελτιώσουμε την εμφάνιση μας υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουν και οι πελάτες αλλά και οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων.
Κοσμοσυρροή αναμένεται στα ελληνικά κομμωτήρια μετά την άρση των μέτρων – Πλήθος κόσμου περιμένει για να κλείσει ραντεβού

Συνέντευξη με την κυρία Μαρίνα Κόλλια που έχει ένα από τα μεγαλύτερα κομμωτήρια στο Ναύπλιο.

«Ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία να ακούσει πότε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Εδώ και ένα μήνα τηλεφωνούσαν πελάτες για να κλείσουν ραντεβού. Ήταν το πρώτο πράγμα που τους ενδιέφερε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κόλλια. «Δεν προλαβαίνουμε τα ραντεβού» τόνισε.

Ερωτηθείσα για το τι ζητάνε οι πελάτες είπε «ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο καθένας.Η πλειοψηφία ζητάει βαφή και κούρεμα».

«Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης προσπαθούμε να οργανώσουμε την ροή της δουλειάς μας και θα κάνω ότι χρειαστεί για την ασφάλεια των συνεργατών μου και των πελατών μου επίσης» τόνισε η κυρία Κόλλια. «Ας είμαστε θετικοί» είπε και συμπλήρωσε «το σαλόνι μας είναι εξοπλισμένο με τα πιο έγκυρα προϊόντα και υλικά απολύμανσης και αποστείρωσης.Θα σεβαστούμε όλοι τις αποστάσεις ασφαλείας και θα διαμορφώσουμε ανάλογα τα ραντεβού μας» κατέληξε.

Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια

Η απόσταση που θα πρέπει να τηρηθεί στα τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ των πελατών. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται με τα πιστολάκια, καθώς κινούν αέρα και για τον λόγο αυτό, οι πόρτες και τα παράθυρα θα πρέπει να μένουν ανοιχτά.

Όλες τις πληροφορίες για τη λειτουργία των κομμωτηρίων έδωσε στην δημοσιότητα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε οι θέσεις εργασίες θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 μέτρα, θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και ο ιδιοκτήτης θα κρατάει συγκεκριμένο κατάλογο με τα ραντεβού,

Επίσης, πελάτες και εργαζόμενοι θα φοράνε μάσκες και γάντια θα φοράνε οι εργαζόμενοι στα κέντρα αισθητικής.

Ωράριο

Το ωράριο αλλάζει και πλέον τα κομμωτήρια θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στα κομμωτήρια ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται 4 άτομα.

Επίσης, ισχύει και ο κανόνας επιπέδου στα μαγαζιά. Αν ένα κατάστημα έχει δυο επίπεδα τότε δεν θα επιτρέπεται άνω των 2 ατόμων ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Επιπλέον, η κάθε κομμώτρια θα πρέπει να φορά μάσκα και γάντια.

Πηγή: astratv.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ