Κυριακή, 19 Απριλίου 2020

Γ. Γκιόλας: Ανησυχητική η κατάσταση στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:24:00 μ.μ. | |
Γ. Γκιόλας: Ανησυχητική η κατάσταση στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" στην Ερμιονίδα
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας εκδήλωσε την ανησυχία του σε σχέση με τα κρούσματα του κορωνοιού, μετά τη διάγνωση ότι προσβλήθηκε ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής Κρανιδίου, εκ των οποίων η γυναίκα είχε εργασθεί (όπως γράφτηκε) μέχρι τις 8 Απριλίου στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, που φιλοξενεί περί τους 500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εξέφρασε μάλιστα την ευχή να μην έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και η 39χρονη Κογκολέζα που διέμενε επίσης στο ξενοδοχείο και απεβίωσε τη νύχτα του Μ. Σαββάτου.

Μέχρι και χτες είχε ανακοινωθεί ότι ο καταυλισμός έχει τεθεί σε καραντίνα φυλασσόμενος από άνδρες της ΕΜΑΚ, υπήρχε δε η εκφρασμένη πρόθεση να ελεγχθεί υγειονομικά και να γίνουν και τεστ εξακρίβωσης για τυχόν προσβεβλημένους.

Ο μεγάλος αριθμός φιλοξενούμενων αλλοδαπών και η στενή επαφή τους σε ένα περιορισμένο χώρο αποτελεί αφ’ εαυτού μια εστία υψηλής επικινδυνότητας επέκτασης του ιού, ειδικότερα μετά τη διαπίστωση των δύο κρουσμάτων και του αιφνίδιου θανάτου της 39χρονης.

Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι τα μέτρα του περιορισμού, απολύτως απαραίτητα, δεν είναι αρκετά και ικανά για να αποκλειστεί περαιτέρω κίνδυνος επέκτασης. 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουν ήδη αρχίσει οι απαραίτητες απολυμάνσεις και τα λοιπά προστατευτικά μέτρα, μεταξύ δε αυτών και τα απαραίτητα τεστ.

Επισημαίνουμε ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, δλδ. Τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, παρά την επισήμανση και την αποστολή δύο εγγράφων αιτημάτων, που απέστειλε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος στις 3 και 7 Απριλίου, στις οποίες δεν του παρασχέθηκε καμία σχεδόν ανακοίνωση και ενημέρωση, όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε.

Η ανωτέρω εξέλιξη είναι φυσικό να προκαλεί έκδηλη ανησυχία για την υγεία του συνόλου των φιλοξενούμενων μεταναστών αλλά και των εργαζομένων του ξενοδοχείου.

Καλούμε τους αρμοδίους να μην κωφεύουν στις αντιδράσεις των θεσμικών φορέων και των πολιτών της περιοχής, αλλά να δράσουν με ολιστικό σχέδιο προστασίας, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα για τις αποφάσεις και ενέργειες που λαμβάνουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

*οι φωτογραφίες είναι αρχείου, από την επίσκεψη του κ. Γκιόλα στο ξενοδοχείο, πριν αρκετούς μήνες...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ