ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Δεν συμφωνεί με την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η "Δυνατή Πόλη Ξανά"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:10:00 μ.μ. |
Δεν συμφωνεί με την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η "Δυνατή Πόλη Ξανά"
Σήμερα για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή επέλεξε την βουβή μέθοδο της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις και τις παρατηρήσεις μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου οι συνεδριάσεις να γίνονται με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων (τηλεδιάσκεψη, Skype) και παρά την παρότρυνση για αυτό από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, συνεχίζουμε στην πρακτική των Δημοτικών Συμβουλίων δια περιφοράς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ακούγεται η γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων και των Παρατάξεων και να μην υπάρχει ενημέρωση του απλού πολίτη για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι αυτόν το λόγο η «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ», αν δεν προχωρήσουμε σε συνεδριάσεις με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων, δεν θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς.

Σε ό,τι αφορά τα σημερινά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα σταθούμε μόνο στο θέμα της τροποποίησης του Προϋπολογισμού και θα παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Όπως είχαμε επισημάνει και κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είναι ένας φτωχός διαχειριστικός προϋπολογισμός, χωρίς καμιά αναπτυξιακή λογική.

Σήμερα, για να συγκεντρώσουμε το ποσό που χρειάζεται για την πρόσληψη ναυαγοσωστών και τα υπόλοιπα έξοδα για την λειτουργία των παραλιών, χρειάσθηκε η απομείωση σε 13 άλλους κωδικούς, για να εξευρεθούν τα χρήματα.

Εμείς υπερψηφίσαμε το θέμα, γιατί θεωρούμε ότι οι παραλίες μας θα πρέπει να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους πολίτες και τους επισκέπτες μετά την λήξη των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όμως αυτό δεν μειώνει τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την εκτέλεση ενός προϋπολογισμού χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Για να προλάβουμε δε την γνωστή καραμέλα και την συλλογιστική που ανέπτυξε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρίχνοντας το μπαλάκι στις υπηρεσίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, τονίζουμε ότι , ο προϋπολογισμός του Δήμου καταρτίζεται μόνο τεχνικά από την οικονομική υπηρεσία, με βάση τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που δίνει η Δημοτική Αρχή, που έχει και την ευθύνη για την υλοποίησή του και εκφράζει την φιλοσοφία της για την λειτουργία του Δήμου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ