ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Η Γ.Γ. Σωφρονιστικής και Αντεγκληματικής πολιτικής "κουβέντιασε με τους κρατούμενους" στις φυλακές Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 μ.μ. | |
Η Γ.Γ. Σωφρονιστικής και Αντεγκληματικής πολιτικής "κουβέντιασε με τους κρατούμενους" στις φυλακές Ναυπλίου
Το κατάστημα κράτησης της Τρίπολης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 2 του μήνα, η γενική γραμματέας σωφρονιστικής και αντεγκληματικής πολιτικής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Σοφία Νικολάου. Την ίδια ημέρα, η κ, Νικολάου, βρέθηκε και στα καταστήματα κράτησης στην Πάτρα, στην Κόρινθο, στην Τίρυνθα και στο Ναύπλιο Αργολίδας.

Η παρουσία της στην Αρκαδική πρωτεύουσα και στις άλλες περιοχές, είχε να κάνει με την προώθηση της πρωτοβουλίας «κουβεντιάζοντας με τους κρατούμενους για τα προβλήματά τους».

Πρόκειται για δράση που θα υλοποιηθεί ΣΕ ΟΛΑ τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Η γενική γραμματέας, συζήτησε με αντιπροσωπεία κρατουμένων, άκουσε και κατέγραψε τα αιτήματα αυτών και τους ενημέρωσε για όλα τα μέτρα που θα πάρει το Υπουργείο, με αφορμή την πανδημία.

Το πρότζεκτ που έχει επιμεληθεί η κ. Νικολάου, για την βελτίωση της κατάστασης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με αφορμή το ιό, συμπεριλαμβάνει απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία.

Επίσης, προωθείται και το σχέδιο που αφορά την αλλαγή των στρωμάτων, των κλινοσκεπασμάτων, των μαξιλαριών και των πετσετών στους θαλάμους.

Τέλος, δημιουργούνται και ειδικοί χώροι, όπου εκεί θα οδηγούνται και θα απομονώνονται,τα ύποπτα κρούσματα, τα οποία και θα εξετάζονται.

Εξετάσεις θα γίνονται και στους συγκρατούμενούς τους, ενώ θα υπάρχει και θερμομέτρηση κρατουμένων και του προσωπικού.

Στη μία απ’ τις δύο φωτογραφίες, μαζί της είναι και ο πρόεδρος του σωματείου των εξωτερικών φρουρών Τρίπολης, Παναγιώτης Δρούζιας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ