ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Καθετή: Ένας τοπικός πολιτιστικός φορέας στην εποχή του Covid-19

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:56:00 μ.μ. | |
Καθετή: Ένας τοπικός πολιτιστικός φορέας στην εποχή του Covid-19
Τι κάνει ένας τοπικός εκπαιδευτικός και πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός φορέας εν μέσω Covid-19; Προσαρμόζεται, εξελίσσεται και τελικά αναπτύσσεται! Η Καθετή είναι ένα πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο που εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. 

Υποστηρίζουμε ντόπιους τεχνίτες και επιχειρηματίες, μαθητές και μαθήτριες που προετοιμάζονται για τη μελλοντική τους ζωή και όλους όσοι επιδιώκουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να μοιραστούν τη γνώση και να απολαύσουν τον πλούτο του πολιτισμού μας. Αποστολή μας είναι να θέσουμε σε κίνηση τη βαθιά εμπειρία και τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής και να παρέχουμε τα επιπλέον εφόδια που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στις 9 Μαρτίου, κάναμε τα τελευταία μας μαθήματα ελληνικών στην Καθετή. Στις 16 Μαρτίου επιβλήθηκαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Παγκοσμίως οι άνθρωποι αρχικά παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις και τις προσπάθειες όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της άμυνας. Σχεδόν αμέσως, ωστόσο, ξεκινά το κίνημα #μένουμε_σπίτι και αρχίζουν να κυκλοφορούν ιδέες για δραστηριότητες, ιδίως για τα παιδιά, των οποίων τα σχολεία έκλεισαν πριν καν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η Καθετή θέλησε άμεσα να συμβάλει κι εκείνη στην κοινή προσπάθεια, με το άρθρο «Μένουμε στο σπίτι – Δραστηριότητες για να μην βαρεθούμε». Εκεί, εκτός από δικές μας ιδέες, συγκεντρώσαμε και συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε δραστηριότητες, εργαλεία, ιστότοπους και ό,τι σχετικό βρίσκουμε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Πάντα και στα ελληνικά και στα αγγλικά, όπως οτιδήποτε γράφουμε, έτσι ώστε να επωφελούνται από αυτό όσο περισσότεροι γίνεται.

Ωστόσο, γρήγορα νιώσαμε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Έχοντας στερηθεί τη δια ζώσης ανθρώπινη επικοινωνία, που είναι τόσο σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας στην Καθετή, θελήσαμε να μεταφέρουμε κάποιες από τις δράσεις μας online. Έτσι, από τη μια θα συνεχίζαμε το έργο μας, από την άλλη θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σε ακόμη περισσότερο κόσμο και να διευρύνουμε όσο περισσότερο γίνεται το κοινωνικό όφελος από τις δράσεις μας. Έτσι γεννήθηκε το «Δωρεάν Online Εργαστήρι Ζωγραφικής», με την ντόπια ζωγράφο και συνεργάτιδα της Καθετής Μάρα Δημοπούλου.
Παράλληλα, σταχυολογήσαμε μεταξύ των άμεσων σχεδίων μας αυτά που μπορούσαν να υλοποιηθούν και διαδικτυακά και δεν αφήσαμε στιγμή τον Covid-19 να μας πάρει από κάτω! Το «Ζωή και Καριέρα» είναι ένα πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, επαγγελματικού προσανατολισμού και απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της στόχευσης της Καθετής για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται. Απευθύνεται σε εφήβους, επαγγελματίες, άνεργους, γυναίκες και άλλες ομάδες που αναζητούν τον δρόμο τους στην αγορά εργασίας. Περισσότερο από ποτέ, ωστόσο, σήμερα, συνειδητοποιούμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ στη μετά-Covid-19 εποχή! Οι οικονομίες παγκοσμίως πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται για να μειωθεί η ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού και το εργασιακό τοπίο αναμένεται να αλλάξει τελείως. Η Καθετή στηρίζει ανθρώπους που πλήττονται ήδη από τις επιπτώσεις της κρίσης στην κατά κύριο λόγο τουριστική οικονομία της περιοχής.
Προσαρμοζόμαστε, προβλέπουμε, χρησιμοποιούμε καινοτόμες μεθόδους και νέα εργαλεία, αφουγκραζόμαστε την τοπική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία και #μένουμε_σπίτι συνεχίζοντας να εργαζόμαστε για το όραμά μας, σύμφωνα με τις αρχές μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ