ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

20 Μαΐου οι αποφάσεις για το αν και πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. |
20 Μαΐου οι αποφάσεις για το αν και πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία
Το θέμα της επιστροφής των μαθητών του δημοτικού, αναμένεται να συζητηθεί στις 20 του μήνα από τους ειδικούς, μετά την συνεκτίμηση των στοιχείων πορείας της νόσου κατά την δεύτερη εβδομάδα, και με πρόταση για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, αν αυτό κριθεί εφικτό την 1η Ιουνίου.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων αναμένεται να μπει και η πρόταση επιστροφής των μαθητών μόνο δύο τάξεων του δημοτικού της Πέμπτης και Εκτης δημοτικού, των μεγαλύτερων μαθητών που και από μόνοι τους μπορούν να προσέξουν περισσότερο και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα από παππούδες και γιαγιάδες.

Αυτό είναι το σκεπτικό της πρότασης ενώ επιπλέον με αυτό το σενάριο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση τα σχολικά τμήματα με αριθμούς μαθητών έως 15 άτομα αφού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες των υπολοίπων τάξεων και δεν θα χρειάζονται να πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο. Αν ανοίξουν τα δημοτικά θα κάνουν μαθήματα έως τις 30 Ιουνίου. Από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για την πρόταση να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημοτικά την 1η Σεπτεμβρίου, με στόχο να κάνουν τα κεφάλαια που δεν έχουν διδαχθεί κυρίως στις μεγάλες τάξεις και σε μαθήματα , όπως τα Μαθηματικά και τα Ελληνικά.

Επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα συνδικαλιστές θέτουν θέμα απαγόρευσης της ζωντανής αναμετάδοσης της διδασκαλίας αποκλειστικά και μόνο για τους μαθητές που δεν μπορούν να προσέλθουν στα σχολεία, επειδή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φαίνεται ότι επέλεξε την ημέρα επιστροφής των μαθητών γυμνασίου για να κάνει ανακοινώσεις για Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποσύρει το άρθρο 18 που αφορούσε στις εξετάσεις μαθητών γυμνασίου Προτύπων σχολείων στο λύκειο. Το θέμα είχε δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις στους γονείς το προηγούμενο διάστημα που δεν ήθελαν τα παιδιά τους να αλλάξουν σχολείο αν δεν τα κατάφερναν στις εξετάσεις για τις οποίες δεν γνώριζαν όταν έμπαιναν στο γυμνάσιο. Σε σχετικό πολυνομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή έως το τέλος του μήνα περιλαμβάνεται η ρύθμιση για εξετάσεις αποφοίτων δημοτικού στα Πρότυπα γυμνάσια. Στο πολυνομοσχέδιο , όπως έχει ανακοινωθεί , θα περιλαμβάνεται ρύθμιση για 24 Πρότυπα και 38 Πειραματικά ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020 και ανοιχτή πρόσκληση για επέκταση εντός του ίδιου έτους.

Επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα συνδικαλιστές θέτουν θέμα απαγόρευσης της ζωντανής αναμετάδοσης της διδασκαλίας αποκλειστικά και μόνο για τους μαθητές που δεν μπορούν να προσέλθουν ι στα σχολεία, επειδή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Από την άλλη το υπουργείο Παιδείας, όπως έχει πει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει πάρει την έγκριση και διαβεβαίωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το νόμιμο σκοπό της διάταξης και τόνισε ότι θα υπάρχει μόνο απευθείας μετάδοση στους μαθητές και δεν υπάρχει καμία βιντεοσκόπηση καθώς το υλικό θα καταστρέφεται και δεν θα αρχειοθετείται.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ