ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

22 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. |
22 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. "Οι λύσεις μας είναι στη φύση" είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα.

Από τον επίσημο ιστότοπο της Διεθνούς Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλία
(https://www.cbd.int/idb/2020):

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, η παγκόσμια κοινότητα καλείται να επανεξετάσει τη σχέση της με τον φυσικό κόσμο και ένα είναι σίγουρο: ανεξάρτητα από τις τεχνολογικές εξελίξεις, η εξάρτησή μας από υγιή, ζωντανά οικοσυστήματα είναι πλήρης. 

Η βιοποικιλότητα είναι η «απάντηση» στην πλειονότητα των σύγχρονων αναπτυξιακών προκλήσεων. 
Από τις λύσεις που μπορεί να δώσει η φύση για το κλίμα, την παγκόσμια υγεία και τα φάρμακα, την ασφάλεια του νερού και των τροφίμων μέχρι τα καύσιμα και τις υποδομές, η βιοποικιλότητα παραμένει η βάση για ένα βιώσιμο μέλλον.

Στον «επίλογο» της Δεκαετίας των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα 2011-2020, το 2020 είναι έτος προβληματισμού, ευκαιριών και λύσεων. Στη συνθήκη μία πρωτόγνωρης παγκόσμιας πανδημίας, αναμένεται να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των εθνών και των κοινοτήτων. Το 2020 είναι η χρονιά που, περισσότερο από ποτέ, μπορεί να σηματοδοτήσει την ισχυρή δέσμευση της παγκόσμιας κοινότητας για την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας προς όφελος των ανθρώπων και όλης της ζωής στη Γη.

Το σύνθημα «Οι λύσεις μας είναι στη φύση» δίνει έμφαση στην ελπίδα, στην αλληλεγγύη και στην αξία της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για ένα μέλλον σε αρμονία με τη φύση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ