ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Μεσόγειο νότια της Πύλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 π.μ. | | |
Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Μεσόγειο νότια της Πύλου
Πολύ ισχυρή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.43 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Μεσόγειο, νότια της Πύλου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 238 χιλ. νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 40 χλμ.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ από την πλευρά του υπολόγισε αρχικά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2R, αλλά στη συνέχεια τον υποβάθμισε σε 5,8R.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου στα Ιόνια νησιά και στη Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα έγινε αισθητός και σε άλλες χώρες όπως η Μάλτα, η Ιταλία, η Αλβανία, η Κροατία και το Κόσοβο

Ο σεισμολόγος κ. Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε καθησυχαστικός. Σημείωσε ότι «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ