ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Τα Λύκεια λειτουργούν με ελάχιστους μαθητές - Στα Γυμνάσια πάνω από το 60% η συμμετοχή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:18:00 π.μ. | |
Τα Λύκεια λειτουργούν με ελάχιστους μαθητές - Στα Γυμνάσια πάνω από το 60% η συμμετοχή
Με πολύ μικρή συμμετοχή μαθητών λειτουργούν τα λύκεια, ενώ διανύουμε την τρίτη εβδομάδα μετά την επιστροφή των τελειόφοιτων και τη δεύτερη για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων. 

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της ΟΛΜΕ, σύμωνα με τα οποία μόλις 5 στους 100 μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου πηγαίνει στο σχολείο του, ενώ στην πρώτη και στη δεύτερη τάξη προσέρχονται 15 με 20 στους 100. Στα γυμνάσια αντίθετα η προσέλευση των μαθητών ξεπερνά το 60%.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η προσέλευση των μαθητών της τρίτης τάξης στα σχολεία τους λίγο πριν τις πανελλαδικές είναι παραδοσιακά μικρή, καθώς, σχεδόν στο σύνολό τους, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ «κρατούν» απουσίες για το τέλος του σχολικού έτους προκειμένου να εντατικοποιήσουν το διάβασμά τους και τις φροντιστηριακές τους παρουσίες.Ωστόσο το φαινόμενο αυτό γιγαντώθηκε κατά τη φετινή χρονιά, και επεκτάθηκε και στις άλλες τάξεις του λυκείου.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, το ποσοστό συμμετοχής στις τάξεις της τρίτης λυκείου κυμαίνεται γύρω στο 5%, στη δευτέρα λυκείου περίπου στο 15% ενώ στην πρώτη τάξη δεν ξεπερνά το 20%

Άλλη εικόνα στα γυμνάσια


Η εικόνα πάντως είναι εντελώς διαφορετική στις τρεις τάξεις του γυμνασίου. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, φαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών του γυμνασίου ανά την Ελλάδα κυμαίνεται σε ποσοστά άνω του 60%. Τα στοιχεία μάλιστα καταδεικνύουν ότι η συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη στην πρώτη τάξη, λιγότερη στη δεύτερη και ακόμη λιγότερη στην τρίτη γυμνασίου, δηλαδή, μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία των μαθητών.

Όσον αφορά τη συμμετοχή ανά περιοχή, διαπιστώνεται ότι στους νομούς όπου παρατηρήθηκαν πολλά κρούσματα του κορωνοϊού, η συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα είναι σαφώς περιορισμένη σε σχέση με τις λεγόμενες «λευκές» περιοχές και νομούς στους οποίους καταγράφηκαν ελάχιστα κρούσματα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ